Muhtarlar Günü kutlandı

İlçemizde ?19 Ekim Muhtarlar Günü´ dolayısı ile tören düzenlendi.

Muhtarlar Günü kutlandı
Gündem 20.10.2016 09:35:39 1407 0

İlçemizde ?19 Ekim Muhtarlar Günü´ dolayısı ile tören düzenlendi.

Muhtarlar adına Nadir Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik bir konuşmasında, seçilerek göreve gelen muhtarların anılacak bir günü yokken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´nın 19 Ekim gününü "Muhtarlar Günü" olarak belirlemesine minnettar olduklarını söyledi.

Yirmi dört saat esasına göre hizmet vermekten gurur duyduklarını ifade eden Çelik, ?Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmekteyiz. 24 saat mahallemize ve devletimize hizmet ettiğimiz için gurur duyuyoruz.? dedi.

Ülkemize elli bin muhtar olduğu bilgisini aktaran Muhtar Çelik, ?Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtar bulunmaktadır. Bu sayının da 64´ü Darende ilçemizde muhtarlık yapıyor. Halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Bu gün vesilesiyle, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında kolaylık dilerken ebediyete intikal etmiş bütün muhtarları rahmet ve minnetle anıyoruz.? diye konuştu.

Törene Kaymakam Ali Türk, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sezer, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Tören sonrasında ilçe protokolü ile birlikte muhtarları yemekte ağırlayan Başkan Eser, muhtarlarla yakından ilgilenerek, her zaman yanlarında en büyük destekçileri olduğunu söyledi.

Muhtarlar, daha sonra resmi kurumları gezerek nezaket ziyaretinde bulundu. 


Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Günü kutlandı