Müftü Çimen, İHL öğrencilerine seslendi

İmam Hatip Lisesi´nin Ulu Cami de düzenlediği programa katılan İl Müftüsü Çimen: ?Biz camileri imar ederiz, camilerde bizi imar eder." dedi.

Müftü Çimen, İHL öğrencilerine seslendi
Gündem 15.10.2015 11:25:55 1641 0

 

İlçemizde ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası´ münasebetiyle Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi tarafından okul öğrencilerine konferans düzenlendi.

Ulu Cami´de düzenlenen programa İl Müftüsü Ümit Çimen, İlçe Müftüsü Ahmet Varol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Lisesi Müdür Adem Özkan, din görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur´an-ı Kerim ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Çimen, "Camilerimiz bizim mukaddes mekânlarımızdır. Din, ilkel kabilelerden modern şehir devletlerine kadar her toplumun en önemli unsurlarından birisi olmuştur. Tarih boyunca dünyada duvarsız, edebiyatsız, yazısız, töresiz çok topluluklar olmuş ancak mâbutsuz ve mâbetsiz toplumlar olmamıştır. Camiler, bize yaratılış gayemizi hatırlatan, ibadet yapma imkânı sunan yerlerdir. Camilerde milli ve manevi duyguları yaşar, birlik ve beraberliğimize hizmet ederiz. İçimizde şefkat, merhamet ve adalet duyguları gelişir. Camilerimizde her renkten, her milletten, her mevkiden insan, aynı kıbleye yönelerek Cenab-ı Allah´ın huzurunda tevazuyla secde eder." diye konuştu.

?Camiler, bizi dokuyan, eğiten, geliştiren yerlerdir.? diyen Çimen: ?Biz camileri imar ederiz, camilerde bizi imar eder. Camiler sadece 5 vakit namaz kılınan yerler değildir. Camiler bir eğitim yurdu, üniversite gibidir. Endülüs Medeniyetine, Maveraunnehir Medeniyetine, Fatih Külliyesi´ne, Süleymaniye Külliyesine bakın. Dünyanın her yerinde camilerin üniversiteler doğurduğunu görürsünüz. Çünkü camiler aynı zamanda bizim bilgi mekânımızdır.? dedi.

Doğduğumuzda kulağımıza ezan okuyan, milli ve manevi duygularla yaşamamız için çalışan din görevlilerinin, öldüğümüzde de cenaze namazımızı kıldırarak, doğumdan ölüme kadar insanlara hizmet ettiğini belirten Müftü Ümit Çimen, geleceğin din görevlisi olacak imama hatip lisesi öğrencilerinin, bu mukaddes görevi yerine getirebilmek için eğitimlerini eksiksiz şekilde almaları gerektiğini söyledi.

Programa katılan din görevlisi ve öğrencilere teşekkür eden Çimen, günün anısına programa katılan imam hatip lisesi öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Özkan´da davetlerini kırmayıp geldikleri için Müftü Ümit Çimen´e teşekkür ederek günün anısına Kur´an-ı Kerim hediye etti. 



Müftü Çimen, İHL öğrencilerine seslendi