Motor tutkunlarının keşfedilmemiş rotası: ?Darende?

Dünyadan ve ülkemizin her kesiminden ziyaretçi ağırlayan Darende, motor tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Motor tutkunlarının keşfedilmemiş rotası: ?Darende?
Gündem 29.06.2019 09:42:02 1858 0

Dünyadan ve ülkemizin her kesiminden ziyaretçi ağırlayan Darende, motor tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

Doğu´yu Batı´ya bağlayan D 300 karayolunu fırsata çeviremeyen yöneticilerimiz, günü birlik ziyaretçileri ağırlarken arkadaş ve belirli bir kulübe üye motor tutkunlarının da keşfedilmemiş rotası olarak öne çıkıyor.

İstanbul´dan başlayarak Doğu illerini gezen iş ve sanat dünyasına mensup beş motor tutkunu arkadaş, tesadüfen gördükleri tabela sayesinde ilçemize bir gün ayırarak tarihi ve turistlik mekânları gezdi.

Ziyaret sonrası gazetemiz muhabirine değerlendirmelerde bulunan işadamı İsmet Gülsoy, ilçe girişindeki kahverengi tabelayı görerek gezmeye karar verdiklerini söyledi.

?Keşke ruhumu burada bıraksam?

İstanbul´da farklı meslek grubuna ait motor ve seyahat tutkunu 5 arkadaşıyla gün boyu Darende´yi keşfetmeye çalıştıklarını dile getiren Gülsoy, ?Şuan ne diyeceğimi bilmiyorum. Bozkırın içerisinden geldik ve böylesine harika bir yeri keşfettik inanılmaz mutluyum. Somuncu Baba´yı daha önce hiç duymamıştık şöyle bir ziyaret ettik. İnsan, burada gerçek manada insan olduğunu hissettirecek işler yapılmış. Garip duygularla doluyum bunu nasıl izah edeceğimi bilmiyorum. Birçok tarihi ve turistik mekân gezdim gördüm beni böylesine etkilememişti. Anadolu´muzu rabbim korusun. Ruh köklerimize sahip çıkanları kutluyorum. Gezerken arkadaşlarımdan biri ?keşke ruhumu burada bıraksam? dedi.  Özetle doğası ve kalbime dokunan havasıyla burası özel bir yer. Lütfen bu değerlere sahip çıkın ve kimsenin kutsalımıza zarar vermesine izin vermeyin.? dedi.

Darendeliler çok şanslı

Planlı bir ziyaret olmadığı için konaklamayı merkezde yapacaklarını dile getiren Zekai Görgülü de ?İnsanı etkileyen doğaya sahip bir yer. Film platosu gibi ortasından nehir geçiyor etrafında sarp kayalıklar kale gibi çevirmiş. İçerisinde doğaya zarar vermeden harika mekânlar kazandırılmış. İnsanları konuk sever ve çok saygılı. Ben gerçekten filmin içerisinde gibi hissettim. Yemekleri lezzetliydi özellikle Kudret Havuzuna bayıldım. Burasının fotoğrafını gösterseler ve Türkiye´de olduğunu söyleselerdi inanın beni kimse inandıramazdı. Keşke tanıtımı yapılsaymış ve biz planlı olarak burada konaklamaya gelseymişiz. Sizlerden ricam bu güzellikleri insanlara anlatın ve gelip görsünler. Artık herkes geziyor ve yeni yerler keşfetmek istiyor. Burası keşfedilmek için çok zengin bir yer. Somuncu Baba´nın beldesindeki insanları kıskandığımı da söylemeliyim. Gerçekten çok şanslılar.? diye konuştu.

Abdullah Görgülü ise kullandıkları seyahat motorlarına değinerek, ?Kullandığımız motorların her biri çok lüks araç fiyatlarındadır. Biz hayatı dolu dolu yaşan arkadaş grubuyuz ve paranın hesabını yapmıyoruz. Dilediğimiz rotayı oluşturup direksiyon kırıyoruz. Buraya geldiğim için çok mutluyum unutmayacağım en güzel ziyaret rotası olarak seyir defterime güzel fotoğraflarla birlikte kaydedeceğim.? şeklinde konuştu.