Miraç kandili idrak ediliyor?

Peygamber efendimizin Allah´ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandil´ini idrak etmek isteyen vatandaşlar Darende´de camilere koştu.

Miraç kandili idrak ediliyor?
Gündem 3.05.2016 22:51:38 1297 0

 

Peygamber efendimizin Allah´ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandil´ini idrak etmek isteyen vatandaşlar Darende´de camilere koştu. Beş vakit namazın farz olduğu, büyük mucizelerin yaşandığı Miraç olayını hatırlayarak Allah´a olan kulluk görevini yerine getirme arzusundaki Müslümanlar Somuncu Baba Külliyesi´nde geceyi dua ve ibadetle geçiriyor.

Yıldırım Beyazıt döneminde yapılan ve içerisinde Anadolu´nun manevi mimarlarından Somuncu Baba´nın kabrinin de yer aldığı ve aynı adla anılan camiye namaz kılmak için gelenler, okunan Kur´an ve ilahileri dinledi. Namaz sonunda şehit asker ve polisler için dua edildi.

Namazın ardından yapılan dualara katılan vatandaşlara Hulusi Efendi Vakfı tarafından kandil nedeniyle ?Somuncu Baba Sebil Ekmeği´ dağıtıldı. Somuncu Baba´nın hatırasını yaşatmak için dağıtılan ekmeklerin vakfın merkezinin yer aldığı Darende´nin yanı sıra Türkiye´nin değişik bölgelerinde dağıtılmakta olduğu bildirildi.

Müslümanların inancına göre, Hz. Peygamber, Miraç gecesi Cenab-ı Hakk´ın daveti üzerine Cebrail´in rehberliğinde Mescid-i Haram´dan Mescid-i Aksa´ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi.

 

´´May your Miraç Kandil be blessed´´...

Our country, our nation and the peace of the Islamic world, we petition to be occasion to peace and brotherhood.

I wish you a happy Miraç Kandil and all the blessings of Almighty ALLAH...


Anahtar Kelimeler: Miraç kandili idrak ediliyor