MASKİ´den 260 kilometre altyapı

Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından yapılan açıklamada ilçemize, 260 kilometre altyapı yatırımı gerçekleştirildiği bildirildi.

MASKİ´den 260 kilometre altyapı
Gündem 9.07.2018 09:40:48 1038 0

 

Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından yapılan açıklamada ilçemize, 260 kilometre altyapı yatırımı gerçekleştirildiği bildirildi.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları, Belediye Başkanı Süleyman Eser´i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından ilçede gerçekleştirilen yatırımlar ve açılışı yapılmadan geçtiğimiz yıllarda faaliyete alınan ?Atıksu Arıtma Tesisi?nde ilk defa incelemelerde bulunuldu.

Mumcu ve beraberindeki heyete teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Süleyman Eser, "Darende´miz için önemli olan Gökpınar projesiyle 24 mahallemiz bu içme suyundan faydalanacak. Çok önemli ve çok büyük bir proje. Bu birinci derecedeki kanayan yaramızdı. Hep söyledik söylemeye devam ediyoruz. İnşallah bu sorunu en kısa süre de hep beraber çözeceğiz. Sizleri aramızda görmek bizim için büyük mutluluk. Memleketimiz için büyük hizmetler yapıyorsunuz. Bundan dolayı size teşekkür ediyoruz. Hizmetlerinizde her zaman yanınızdayız. Beraber çalışacağız inşallah Darende´mizin problemlerini birlikte çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu ise, "Malatya su ve kanalizasyon idaresi olarak il genelinde geniş çaplı bir sorumluluğumuz söz konusu. Malatya merkez ve diğer 11 ilçenin tamamına hizmet götürüyoruz. Darende´ye de bu anlamda yatırımlar yapıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Darende´nin çeşitli mahallelerinde su ve kanalizasyon anlamında yaklaşık 10 milyon liralık 118 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmasını tamamladık. Diğer taraftan Irmaklının kanalizasyon altyapısını yenilemek için proje hazırladık. Çalışmalarına en kısa sürede başlayacağız. Aynı zamanda planladığımız başka yatırımlarımızda var. Balaban, Aşağıulupınar ve Ağılbaşı Mahallesi için içme suyu ve kanalizasyon projelerimizi hazırladık. Merkezde Günpınar Şelalesi´nden Darende´ye bağlanan bir şebeke hattıyla 6 mahallemizi kapsayan içme suyu ve kanalizasyon projemiz bitmek üzere. Bahsettiğimiz bu çalışmalar sonucunda Darende ilçemize maliyeti 23 milyon TL olan 260 kilometrelik su ve kanalizasyon ile ilgili çalışmalar gerçekleştirmiş olacağız. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya merkez ve diğer 11 ilçenin eksiklerini ve mevcut durumunu biliyoruz. Bu geniş çaplı sorumluluk alanımızda ihtiyaç doğrultusunda Malatya´nın tamamının altyapı sorununu çözmek için öz veriyle çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan ilçemize yapılması planlanan içme suyu tesisi konusundaki belirsizlik hala devam ediyor.

 


Anahtar Kelimeler: MASKİ kilometre altyapı