Malatya´da ilçeler buluştu

Darende´nin de aralarında bulunduğu 12 ilçenin katıldığı "Malatya İçin İlçe Buluşmaları" programı düzenledi.

Malatya´da ilçeler buluştu
Gündem 31.05.2016 12:09:42 1343 0

 

Malatya Kent Konseyi, ilçelerin unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini tanıtmak ve gün yüzüne çıkarmak için Darende´nin de aralarında bulunduğu 12 ilçenin katıldığı "Malatya İçin İlçe Buluşmaları" programı düzenledi.

Malatya Sanat Sokağında, Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde yapılan ilçe buluşmaları programına Darende, Akçadağ, Arguvan, Arapgir, Battalgazi, Doğanşehir, Doğanyol, Hekimhan, Kale, Kuluncak, Pütürge, Yazıhan ve Yeşilyurt ilçeleri stantlarında kendi kültürel birikimlerini sergiledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Çakır, açılışta bir konuşma yaparak, her ilçenin farklı kültürlerini hem yemeğinden hem de el sanatlarına kadar burada görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Farklı illerde Malatya tanıtım günleri yaptıklarını aktaran Çakır, "Ama öncelik kendi kültürümüzü çok iyi bilmek. Bu tür etkinlikler kaynaşmamıza, kültürel zenginliğimizin korunmasına, yaşamasına ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çok güzel etkinliklerdir." ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş da ilçe buluşmalarının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "İkinci aşamamızda il tanıtım günleri gibi ilçe tanıtım günleri yapmayı planlıyoruz. Üçüncü aşamamızda da ilçelerimizdeki kültürel zenginlikleri kayıt altına alarak Malatya´ya bir ´Malatya Kent Hafıza Merkezi´ kurmayı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenlenen tanıtım etkinliğinde ilçe Kaymakamlığı himayesinde vakıf ve belediyenin katkıları ile açılan Darende standında ziyaretçilere güreş, rafting ve yöresel tatlar tanıtılırken, semaverden çay ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: Malatya ilçeler buluştu