Rektör Kızılay´dan ilçemize ziyaret

Rektör Kızılay ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına ziyarette bulunarak daha sonra Somuncu Baba Külliyesi´ni gezdi.

Rektör Kızılay´dan ilçemize ziyaret
Eğitim 22.09.2016 08:46:40 2330 0

Rektör Kızılay ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığına ziyarette bulunarak daha sonra Somuncu Baba Külliyesi´ni gezdi.

Kız öğrenciler için kiralanan yurt binasında incelemelerde bulunan Kızılay, beraberindeki heyetle Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksel Okulu´na geçti. Burada gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Darende MYO´nun 4 yıl içerisinde açılacak yeni bölümlerle güçlendirmek olduğunu söyledi.

MYO´nun yeni müdürü: Şahinaslan

Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü´ne Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdül Muttalip Şahinaslan getirildiğini kaydeden Kızılay, ?Darende´ye daha güçlü üniversite desteği vermek istiyoruz. Okulumuz kız öğrencilerinin yıllardır yaşadıkları barınma sıkıntısını çözerek işe başladık. Aslında Kredi ve Yurtlar Kurumu´nun kız ve erkek yurdu açmasını çok arzu ettik, girişimlerde bulunduk fakat Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci sayısını az bularak yurt açmak istemedi. Bizde bu ihtiyacı kendimiz karşılamayı planladık. Daha sonra bir yurt binası kiralayarak 60 yatak koyduk. Bina 120 kapasiteye çıkabilecek düzeyde, burada hiçbir kız öğrencimizin yurt talebini geri çevirmeyecek şekilde hazırlık yapıyoruz.? dedi.

MYO´ya yeni bölüm açılıyor

Şuan hali hazırda İnşaat, Gıda ve Optisyenlik bölümlerinin aktif olarak 340 öğrencisi ile eğitime devam ettiğini aktaran Kızılay: ?Gelecek yıl Harita Kadastro Bölümü´ne öğrenci alınmasına bayramdan önceki hafta senatoda karar aldık. Gelecek yıl inşallah bu bölümümüz öğrenci alacak. Şahinaslan hocamızın müdürlüğü döneminde yeni bölümler açmaya devam edeceğiz.

?Darende güzide bir ilçemiz?

Rektör Kızılay son olarak Darende´nin turizm potansiyeli yüksek bir ilçe olduğunu kaydederek, Darende´ye üniversite olarak resmi kurumlarla iletişim halinde güçlü bir katkı verileceğini ifade etti.