Kutlu Doğum Haftası

?Kutlu Doğum Haftası? kapsamında ?Mümin Güvenen ve Güvenilendir? başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kutlu Doğum Haftası
Gündem 24.04.2017 08:25:28 1271 0

Darende´de ?Kutlu Doğum Haftası? kapsamında ?Mümin Güvenen ve Güvenilendir?  başlıklı konferans gerçekleştirildi.

İlçemiz Müftülüğü tarafından Esnaf Kefalet Salonu´nda gerçekleştirilen konferansa, Belediye Başkan Vekili Murat Doğan, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Somuncu Baba Camii İmam Hatiplerinden Mustafa Baş tarafından okunan Kur´an Tilavetiyle başladı.

Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Ahmet Varol, Kutlu Doğum Haftası´nın Hz. Muhammed´i anmak, anlamak, rehber edinmek ve onun yolundan gitmek temennisiyle yapıldığını belirterek, katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti.

?Mümin güvenen ve güvenilendir?

Panelist olarak etkinliğe katılan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen de, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı´nın ?Mümin güvenen ve güvenilendir? temasını işlediğini söyledi.

Milletimizin tarih boyunca Peygamberimize başka bir sevgi, sevda ve aşkla bağlandığını anlatan Çimen, ?Biz millet olarak Resul´ü Ekrem´i başka sevmişiz. Millet olarak bizim Muhammed Mustafa´ya olan aşkımız, sevdamız, sevgimiz sonsuz. İlahilerimizde, kasidelerimizde, türkülerimizde edebiyatımızın her satırında biz Muhammed Mustafa aşkını terennüm etmişiz. Fuzulimiz Anadolu topraklarının şekillendiğini dahi Peygamber sevgisiyle izah etmiş. Fırat ve Dicle´nin deli deli akışını tasvir ederken bir an önce Arabistan sahralarına ulaşıp sevgililer sevgilisi Muhammed Mustafa´nın ayaklarının değdiği o kum tanelerine değmek için deli deli aktığını söylemiştir.? dedi.

Çimen, Allah´ın iman nimetinden sonra bize lütfettiği en büyük nimetin güven olduğunu aktararak şunları kaydetti;

?İslam beldeleri barışı, iman beldeleri emanı kaybetti. Bağdat, Şam, Trablus, Sana kan ağlıyor. Ahlak ve hukuk tanımayan savaşlar kan dökmeye devam ediyor. Emin Peygamberin emin ümmeti olmak için onu yeniden hayatımıza taşımalıyız. 15 Temmuz´da ülkemizde bir ihanet, işgal ve darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Bu ihanet girişiminde en büyük zararı İslam gördü. Genç kardeşlerimizin dine olan güveni sarsıldı. Allah´ın iman nimetinden sonra bize lütfettiği en büyük nimetin güven, eman olduğunu bilelim. Eğer iman kalesi sağlam olmazsa emanı sağlayamayız. Aynı zamanda mümin güvenen ve güvenilendir. Aramızdaki farklılıklar dil, ırk, servet bizim kardeşliğimizi ortadan kaldıramaz, biz İslam´ın saf çocuklarıyız. Dili, ırkı, rengi, aşireti, kabilesi ne olursa olsun Darende´den bütün dünyaya diyelim ki, ´Biz İslam´ın saf çocuklarıyız´ Allah imanı, emanı Darende üzerinden, ülkemizin üzerinden, İslam coğrafyasının üzerinden eksik etmesin. Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretlerinden yayılan gül rayihaları tüm Dünya´yı kaplasın. Allah sonsuz bir güvenle birbirine kenetlenen kardeşler topluluğu olmayı nasip etsin.?

Daha sonra ilçede görev yapan din görevlileri tarafından kurulan ilahi grubu, çeşitli ilahiler seslendirdi.

Panel sonunda Müftü Varol, Çimen ve misafirlere gül verdi.


Anahtar Kelimeler: Kutlu Doğum Haftası