Kurbanlıklar pazara indi

İlçemizde, Kurban Bayramı´na sayılı günler kala hayvan pazarında yoğunluk yaşanmaya başladı.

Kurbanlıklar pazara indi
Gündem 14.08.2018 17:05:28 931 0

İlçemizde, Kurban Bayramı´na sayılı günler kala hayvan pazarında yoğunluk yaşanmaya başladı.

İlçemizde, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime yetiştiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla yeni yapılan canlı hayvan pazarının yolunu tutuyor.

Bu yıl ilk defa kullanılan pazaryerinde kurbanlıkları araçlardan indiren besiciler, kendilerine ayrılan bölgelerde hayvanlarını satmaya çalışıyor.

Kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar ise daha çok fiyatlar konusunda bilgi edinme telaşı yaşıyor. Kurbanlık hayvan almak için pazara gelen vatandaşlardan bazıları hayvanın kilosunu tespit etmeye, bazıları da yaşını anlamaya çalışıyor.

Hayvanın beğenilmesinin ardından satıcı ile alıcı arasında kıyasıya bir pazarlık başlıyor.

Besici Mustafa Çavuş gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı´nın yaklaşmasıyla pazarda yoğunluğun arttığını söyledi.

Kurban fiyatlarının her yıl artığını belirten Çavuş, şunları kaydetti:

"İlçemizde, Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Bu yıl talep oldukça güzel. Besicilerimiz uzun süre ve büyük emeklerle hayvanlarını yetiştiriyor, emeklerinin karşılığını almak için bugünleri bekliyor. Umarım bu yıl üreticilerin yüzünün güldüğü bir sezon olur. Geçen yıla göre fiyatlarda artış var. Vatandaşlarımız bütçelerine uygun kurbanlıkları burada bulabiliyor. Fiyatlarımız şu anda iyi ve bayrama doğru daha da düşeceğini düşünüyoruz. Pazarda büyükbaşlar 9 bin liradan başlıyor 13 bin liraya kadar satılıyor. Koç fiyatları bin 300 lira, koyun fiyatları ise bin lira civarında seyrediyor."

Çavuş, önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini dile getirerek, kurbanlık temini konusunda da sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı.

 


Anahtar Kelimeler: Kurbanlıklar pazara indi