Kurban Bayramı kutlanıyor

Darende´de Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Kurban Bayramı kutlanıyor
Gündem 12.09.2016 11:29:53 1803 0

Kurban Bayramı dolayısıyla Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde muhafaza edilen Peygamber Efendimize ait Sakal-ı Şerif, ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerif´i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´ne geldi.

Bayram namazının ardından cami imamları tarafından özel muhafazasından çıkarılan camekân içerisindeki Sakal-ı Şerif, kürsü üzerine konuldu. Vatandaşların önünden geçerek selamlamasının sağlandığı Sakal-ı Şerif´i ziyaret etmek için ilçenin yanı sıra yurdun değişik illerinden pek çok kişi geldi.

Vatandaşlar, Kurban Bayramı´nda böylesine manevi bir ortamda Sakal-ı Şerif´i de ziyaret etmenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, bu imkânı sunanlara teşekkür etti.

Bayram namazı ve Sakal-ı Şerif ziyaretinin ardından vatandaşlar birbirleri ile bayramlaşarak, külliye içerisindeki Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

Sadrazam Mehmet Paşa tarafından 18. yüzyılda Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´ne hediye edilen ve arşiv vesikalarıyla doğruluğu beyan edilen Sakal-ı Şerif, bayramlar ve önemli günlerde vatandaşların ziyaretine açılıyor.


Anahtar Kelimeler: Kurban Bayramı kutlanıyor