Küçük Sanayi Sitesi Ailesi kuralarını çekti

İlçemizde yapımı devam eden küçük sanayi sitesindeki 104 işyeri için kuralar çekildi.

Küçük Sanayi Sitesi Ailesi kuralarını çekti
Gündem 19.07.2018 13:14:31 1010 0

İlçemizde yapımı devam eden küçük sanayi sitesindeki 104 işyeri için kuralar çekildi.

Darende Belediyesi, Darende Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Özel Bir Şirketin iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında inşa edilen 104 işyeri, ilçe protokolünün de katılımı ile sahiplerini buldu.

Kura çekilişinde esnaflarla bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, her türlü menfaatin üzerinde inşa edilen Küçük Sanayi Sitesi´nin birlikteliğin en güzel örneği olduğunu söyledi.

Taşın altına elini koyan herkese teşekkür eden Başkan Eser, ?Uzun yıllardır sanayici esnafımızın istediği lakin hayata geçirilemeyen ilçemizin en büyük ihtiyacı olan küçük sanayi sitemize kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin en başından beri bizlerin dayanışması, birliğin ve beraberliğin en güzelini sembolize ediyor. Kimsenin gönlünde zerre şüphe olmadan ülkemizin en ucuz işyeri sahibi olmanız için çalıştık. Belediye olarak sizleri her aşamada düşünerek fiyat artışlarını hiçbir zaman yansıtmadık. Yıllardır beklediğiniz ve hak ettiğiniz en güzel, en kaliteli işyerleri hepinize hayırlı uğurlu olsun. Allah işlerinizde hayırlı kazanç nasip etsin.? dedi.

Darende Organize Sanayi´sinde yatırımların artırılması için çalışacaklarını kaydeden Eser, küçük sanayi sitesinin tamamlanmasının ardından Darende Çarşı Merkezi Kentsel Dönüşüm Projesi´ne tekrardan başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yüklenici firma adına açıklamada bulunan yetkili yılsonuna hazır edecekleri dükkânların hemşehrilerine hayırlı olmasını diledi.

Güzel bir birliktelik ve dayanışma içinde gerçekleşen kura çekilişinden dolayı herkese teşekkür Eden Yetkili, ?Yağış ve bir takım sebeplerden dolayı bir ay gibi bir süre geciktik. İnşallah bu yılsonuna sanayi sitemizi hazır edip esnaflarımıza teslim edeceğiz. Hiçbir şaibenin olmadığı herkesin memnun kaldığı bir çekilişle dükkânlarımızı hak sahiplerine teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize yakışan bu güzel hizmetten dolayı başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.? dedi.

Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Kürşat Gök ise ilçeye kazandırılan bu güzel eserin toplumun her kesiminden büyük bir alkış aldığını kaydederek, esnafların, yeni işyerlerinde vatandaşa daha kaliteli hizmet sunabileceğini ifade etti.

Büyük bir aile olduğunu kanıtlayan sanayici esnafı da, verdiği destekten dolayı Başkan Eser´e teşekkür ederek kendileri için büyük bir fırsat olan bu işyerlerine sahip oldukları için şanslı olduklarını belirtti.

Konuşmalardan sonra 104 işyeri için kuralar çekildi. Kura çekimine sanayici esnafı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

A, B, C ve D bloktan oluşan küçük sanayi sitesindeki işyerleri, esnafların isteğine göre 84 ve 74 metre kare olarak yapıldı.