Kitap okuyup altın kazandılar

İlçemizde düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kitap okuyup altın kazandılar
Eğitim 14.05.2018 18:57:45 2420 0

İlçemizde düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Darende Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin ?Okumadığın Gün Karanlıktasın? ödüllü kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Okulun Toplantı Salonu´nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Darende Kaymakamı Enver Zengince, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi amacıyla düzenlenen ödüllü kitap okuma yarışmasında emeği geçenlere teşekkür ederek okumanın önemine değindi.

Okul Müdürü Murat Tunay da Malatya geneli ortaöğretim kurumları arasında kitap okuma yarışması düzenlediklerini belirterek, ?Bu yarışmayı, Nuri Pakdil´in ?Okumadığın Gün Karanlıktasın? sözünden ilham alarak yaptık. Okulumuz bünyesinde kurulan komisyon, Nazan Bekiroğlu´nun ?Nar Ağacı?, İhsan Oktay Anar´ın ?Puslu Kıtalar Atlası?, İskender Pala´nın  ?Od?, Oğuz Atay´ın ?Bir Bilim Adamının Romanı? ve Nezir Eryarsoy´un ?Gül Yetiştiren Adam Rasim Özdenören? kitaplarından hazırladıkları 80 soru ile öğrencilerimizi sınava tabi tuttu. Bizim bunu yapmaktaki amacımız, bu kitapların gençlerimizin ileriki yaşlarında kendilerine rehber olmasıdır.? dedi.

Tunay, yarışmanın düzenlenmesinde ve hazırlanmasında emeği bulunan ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Arslan´a, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri, Nadide Koç, Harun Şengül ve Meslek Dersi Öğretmeni Ammara Şadil Çimendağ´a da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından il genelindeki 58 okulun katıldığı kitap okuma yarışmasında birinci olan Akmercan Anadolu Lisesi öğrencisi Ceyda Nur Yiğit´e tam altın, ikinci olan Akmercan Anadolu Lisesi öğrencisi Mehruba Sarı ve üçüncü olan Akçadağ Ören Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla Yaşar´a yarım altın hediye edildi. Dördüncü ve beşinciye çeyrek altın, 6, 7, 8, 9. ve 10.´a ise 100 TL para ödülü verildi.


Anahtar Kelimeler: Kitap okuyup altın kazandılar