Kaymakam Zengince, terzi dükkânı açtı

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, ilçenin Balaban Mahallesi´nde bir terzi dükkânının açılışına katıldı.

Kaymakam Zengince, terzi dükkânı açtı
Gündem 31.03.2018 08:14:32 1504 0

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, ilçenin Balaban Mahallesi´nde bir terzi dükkânının açılışına katıldı.

Düzenlenen törende, Zengince ve Esnaf Odası Başkanı Kürşat Gök ve mahalle muhtarı Cemal Çelebi açılış kurdelesini kesti.

Kaymakam Zengince, terzi dükkânın mahalleye kazandıran iş yeri sahibi İsmet Gülseren´e ve tüm Balaban sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dede ve baba mesleğini devam ettiren Gülseren´i kutlayan Zengince, ?Makineleşmenin arttığı ve terzi dükkânlarının müzeye dönüştüğü bir dönemde,  atılan bu adımı tebrik etmek gerekmektedir. El emeği göz nuru verilerek yapılan çalışmalar takdir ve saygı görmesi gereken faaliyetlerdir.? dedi.

Terzi Gülseren de, uzun yıllar İstanbul´da ticaret yaptıktan sonra tekrar memlekete döndüğünü ifade ederek, ?Ömrüm ne kadar yeterse o kadar bu mesleğimi sürdüreceğim. Dükkânıma gelip oturduğumda rahat ediyorum. Şimdilerde hazır giyim sektörünün bu işe egemen oldu ve terzilik mesleğini zora soktu. Çin mallarının da piyasadaki dengeyi bozması terziliğe ağır darbe oldu. Önceki yıllardaki gibi siparişle elbise dikemiyoruz. Mesleğin kaybolmaması için sadece yırtık, sökük dikerek ve hazır giyimde bedene göre ayar yaparak para kazanıp evimize ekmek götürmenin çabasındayız." diye konuştu.

Kaymakam Zengince ve beraberindekiler, daha sonra bir berber dükkânın açılışına da yaparak esnafları ziyaret etti.