Kaymakam Zengince, Ağılbaşı Mahallesi´ni ziyaret etti

"Mahalle Buluşmaları" toplantısının 4.´sü ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Ağılbaşı Mahallesi´nde gerçekleştirildi.

Kaymakam Zengince, Ağılbaşı Mahallesi´ni ziyaret etti
2.11.2017 12:32:59 2041 0

İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Mahalle Buluşmaları" toplantısının 4.´sü ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Ağılbaşı Mahallesi´nde gerçekleştirildi.

Kaymakam Enver Hakan Zengince ve kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, mahallenin çözüm bekleyen sorunları ve istekleri masaya yatırıldı.

Toplantıda Konuşan Kaymakam Zengince, her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek mahallelerin sorunlarına ilişkin çözüm aradıklarını kaydederek, Kaymakamlık ve Belediyeyi aşan konularda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile görüşüp işlerin gerçekleştirilmesine katkı sunduklarını söyledi.

Ağılbaşı Mahallesi Muhtarı Zeynel Kılınç´tan mahalle hakkında bilgi alan Kaymakam Zengince, toplantıya katılan mahalle sakinlerinin beklentilerini dinledi.

Toplantıda kadınların aylardır çamaşır ve bulaşık makinası çalıştıramadıklarını iletmesi üzerine Zengince, "Genel olarak mahallelerimiz içme suyu sorunu yaşıyor. Bu konuda MASKİ ile iletişime geçip çözüm için mesai harcayacağız. Muhtarımızın ilettiği ulaşım konusunda da gelirken gördük, yollar epey bir bozuk ve ulaşıma elverişsiz hale gelmiş. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşüp bir çalışmalarının olup olmadığını soracağız. Yoksa da yatırım planına alınması konusunda gerekirse Ahmet Çakır başkanımız ile görüşüp durumu ileteceğim." dedi.

Kırsalda bulunan mahalle sakinlerinin daha kaliteli yaşaması için öncelikli olarak kendilerine ilettikleri içme suyu ve ulaşım konusunda görüşmeler yapacağını aktaran Zengince, "Devlet olarak insanımızın hayatını kolaylaştıran çözümler üretip, üzerimize düşen temel sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Sizlerin burada belirttiği hususlara da ilgili kurum müdürlerimiz ile bu konuların takibini yürüteceğiz. İlgili kurumlarla görüşmeleri yaptıktan sonra gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. İnşallah en kısa zamanda isteklerin gerçekleşmesine katkı sağlarız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlara, elma ve susuz yetiştirilen gün kurusu kayısı ikram edildi.

Çıkışta vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Zengince, kendisine 70 yıl sonra ilk defa kaymakam gördüğünü söyleyen mahalle sakini İman Şimşek adlı vatandaş ile yakından ilgilendi.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Özkan Topal, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Murat Güngör, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, SYDV yetkilisi, daire amirleri ve mahalle sakinleri katıldı.