Kaymakam Çalışır, "Basınla iş birliği içinde çalışacağız"

İlçemize yeni atanan Kaymakam Malik Çalışır, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Kaymakam Çalışır,
Gündem 31.10.2019 17:42:00 2551 0

İlçemize yeni atanan Kaymakam Malik Çalışır, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Hükümet Konağında gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam Malik Çalışır, yurtiçi ve yurtdışı birçok kamu görevinde bulunduğunu belirterek son olarak Darende´ye atandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Çalışır, basının kamu ve ilçe için önemine dikkat çekerek, ?Haber alma hakkı vatandaşın en önemli haklarından biridir. Bu hakkı en kolay ve en yaygın bir şekilde kullanma yolu da yazılı ve görsel basından geçmektedir. Sizler bir kamu görevi yapmaktasınız. Bu nedenle zaman zaman sizlerle bir araya gelmek, gerek sizlerin sorunlarını dinlemek, gerekse ilçemizin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunmak istiyorum. Bu şekilde çalışmamızın ilçemize büyük bir yararı olacağı kanısındayım. Darende´nin tanıtımı noktasında da yerel basınımıza büyük görevler düşüyor.? dedi.

?Basınla iş birliği içinde çalışacağız?

İlçede ulusal ajans temsilciliklerinin olmasının büyük bir avantaj olduğunu kaydeden Çalışır, "Özellikle kriz yönetimi ve kamuoyunun aydınlatılması noktasında basınla işbirliği içinde çalışmak bizim de işimizi kolaylaştıracaktır. Hepimiz aynı gemideyiz. Ortak mutluluğunuz Darende´nin gelişmesi, refahıdır. Ne yazık ki sizin de belirttiğiniz gibi sosyal medyada hiçbir sorumluluğu olmayan kişilerin sorumsuz paylaşımlarına şahit oluyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız olacak. Kaynağından net bilgi almadan ilçeye zarar verecek haberlerden kaçınmak lazım. Kamuoyunu hızlı ve doğru bilgilendirme konusunda basınımızla işbirliği içinde çalışacağız.? diye konuştu.

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Ayhan İşcen de Kaymakam Çalışır´a yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek, Darende´nin köklü basın kuruluşuna sahip olduğunu ve buna paralel olarak kentteki en güçlü yerel medyanın ilçede görev yaptığına dikkat çekti.

Kahvaltıya, İhlas Haber Ajansı temsilcisi İsmet Uğur ve Malatya Söz Gazetesi ilçe temsilcisi Ahmet Çakır katıldı.