Kaya 7. kez güven tazeledi

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, yapılan genel kurulda yeniden bu göreve seçilerek güven tazeledi.

Kaya 7. kez güven tazeledi
Gündem 11.02.2019 10:13:18 2411 0

Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, yapılan genel kurulda yeniden bu göreve seçilerek güven tazeledi.

Ziraat Odası´nın olağan genel kurul toplantısı ilçedeki özel bir otelde gerçekleştirildi.

Seçimlerde mevcut başkan Kaya ile Tacettin Sarıbulut ve Halil Açıkbaş aday oldu. 69 delegen 60´ının oy kullandığı seçimde, Kaya 29 oy alırken, rakibi Açıkbaş 20, Sarıbulut ise 11 oy da kaldı. 9 delege oy kullanmaya katılmadı.

Seçimlerden önce bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, 20 yıldır yaptığı hizmetleri sıraladı. Kaya, ?Çiftçilerimizin daha kaliteli verim elde etmesinden ürünlerini pazarlamaya kadar birçok alanda çalışmalar sergiledik. Makine parkımızı büyüterek hizmet alanımızı genişlettik. Aldığımız makine ekipmanlar çevre ilçelerin büyük bir kısmında bulunmayan, çiftçilerimizin üretim faaliyetlerini kolaylaştıran teknolojik imkanlar olarak vatandaşlarımıza hizmet vermiştir? dedi.

Kaya ayrıca, kayısının tanıtım ve tüketimi konusunda bakanlık nezdinde birçok girişimde bulunulduğunu ve aynı zamanda çiftçilerin sorunlarını direk olarak bakana ilettiklerini belirterek, ?Odamıza SMS sistemi kurarak çiftçilerimizi sürekli bilgilendirdik. 2018 yılı içerisinde odamız gayret ve çabaları sonucunda ilçemizde İyi Tarım uygulamasına geçişmiş ve oda grubumuzda 748 çiftçimiz toplamda 39.107 bin dekar kayısı bahçesinde İyi Tarım uygulaması yapılmıştır.? diye konuştu.

Son olarak Kaya verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade ederek şunları aktardı:

?2015 yılında odamız iştiraki olarak Torak Ziraat ve Hayvancılık AŞ. Kurularak ilca, gübre ve tohumluk satışları başlamıştır. 2017 yılında ihtiyaçlara göre alet ve donanım satışlarına da başlanmıştır. DAP destekli kuru kayısı boylama makinası alınarak Balaban Mahallesi´nde çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. 2018 yılında Halk Eğitim Merkezim ile birlikte aromatik bitki kursları açılarak 36 çiftçimize belgeleri verilmiştir. ZOBİS sistemi aktifleştirilerek odamızda 2 yıldır kullanılmaktadır. Yine Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´na projeler sunularak 179.445,74 lira destek alınmıştır. Alara olarak faaliyet gösteren özel firma ile Balaban Mahallemiz de Belediyeye ait 400 dekar arazi üzerinde yarı bodur be meyve çeşitli meyve yetiştirilmesine başlanmıştır. Son olarak geçtiğimiz dönemlerde sözünü verdiğimiz Soğuk Hava Deposu Organize Sanayi Bölgesi´ne yapılarak tamamlanmıştır.?

Başkan Vedat Ali Kaya, listesinden M. Fuat Özkan, Mehmet Mustafa Yurt, Orhan Karaca, Abdurrahman Güleç, Turan Doğan, Mehmet Tekin´in yönetim kuruluna seçildiğini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: Kaya güven tazeledi