Kavranoğlu, ?Somuncu Baba taşrada saklı bir hazine?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, beraberindeki bir gurup iş adamı ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Kavranoğlu, ?Somuncu Baba taşrada saklı bir hazine?
Gündem 5.06.2016 13:20:30 2529 0

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, beraberindeki bir gurup iş adamı ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti.

Fikir Sofrası´nın düzenlediği programlara katılmak üzere Malatya´ya gelen Kavranoğlu, beraberindeki gazeteci, hukukçu ve işadamları ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti, Tohma Kanyonu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi´ni gezdi.

Somuncu Baba Külliyesi´ne gelen Kavranoğlu, külliye yetkililerinden yapılan çalışmalar ve külliye hakkında bilgi aldı. Çıkışta AA muhabirine ziyaretini değerlendiren Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Somuncu Baba Hazretlerinin Anadolu´nun önemli manevi önderlerinden biri olduğu söyledi.

 Somuncu babaya ilk defa geliyorum inanılmaz bir yer. Somuncu Baba bizim manevi tarihimizde çok önemli yeri olan bir Allah Dostu. Anadolu´nun İslamlaşmasına yapmış olduğu katkıları bugün burada net bir şekilde gördük. Somuncu Baba Hazretleri´nin  doğa ile iç içe, Tohma suyunun kenarında bulunan kabri ve külliyesi bizi etkileyerek çok şaşırttı. Burası adeta taşra da saklı bir hazine. Yapılan çalışmalar ve meydana getirilen eserler büyük bir titizlikle işlenmiş.? dedi.

Kavranoğlu, Anadolu´da önemli bir makam olan Somuncu Baba Külliyesi´nin herkesin ziyaret etmesi gerektiğini belirterek, ?Somuncu Baba´nın izleri, hizmetleri ve en önemlisi geleneğin bu şekilde ihya edildiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Hulusi Efendi Vakfı tarafından burada insanlığa sunulan estetik bakış açısı bizler için güzel bir örnek oldu. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun" diye konuştu.

Külliye ziyaretinde Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi ile bir araya gelen Davut Kavranoğlu, bir süre görüştü. Ziyarette Kavranoğlu´na, Ateş tarafından, " Dîvân-ı Hulûsî-i Dârendevî " adlı kitap hediye edildi.

Geziye katılan misafirlerden Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve eşi Avukat Kezban Hatemi de Darende´yi, Somuncu Baba´yı çok beğendiklerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kavranoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Günpınar Şelalesi´ne geçti, burada bir süre dinlendikten sonra ilçeden ayrıldı.