Karayollarından Somuncu Baba´ya ziyaret

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adnan Köklükaya ve beraberindeki karayolları heyeti Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti.

Karayollarından Somuncu Baba´ya ziyaret
Gündem 16.03.2016 14:45:39 1544 0

 

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adnan Köklükaya ve beraberindeki karayolları heyeti Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etti. Ülkemizin önemli inanç merkezlerinden birisi olan Somuncu Baba Türbesi ve Külliyesi´nde beraberinki heyetle birlikte gezen Köklükaya, temelinde insan olan güzel hizmetlerin gönüllere ayrı bir yol açtığını söyledi.

Malatya´da çeşitli programlara katılmak üzere Darende´ye gelen Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Adnan Köklükaya ve beraberindeki heyet, Külliye ve civarını gezdi. Somuncu Baba Külliyesi`nin "muhteşem bir mimari"ye sahip olduğunu dile getiren Köklükaya; "Mekândaki tarihî alanlar ve yeni eklenen cami, etkileyici güzellikte. Temizliği, bakımlı olması, manevî atmosferi gören herkesi derinden etkileyecek bir yapıda. Buradaki atmosferde geçmişten günümüze büyüklerin etkisi olduğunu ifade etmek isterim." diye konuştu.

Darende`ye değer katıyor

Somuncu Baba Külliyesi`nin çekim merkezi olması sebebiyle herkese açık ve her gönle hitabeden yapısıyla birleştirici özelliğinin Darende`ye değer kattığını kaydeden Adnan Köklükaya; "Şeyh Edebali`nin bir sözü var: `Halkını yaşat ki devlet yaşasın.` Bu topraklar bizim, hepimizin? Hep beraberiz, kardeşçe büyük bir sevgi çemberi içinde yaşamamız gerekir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi? Ayrımcılık olmadan. İşte burası birliğin, beraberliğin merkezidir, buradaki maya diğer yerlere örnektir." ifadelerini kullandı.

Tarihi mekanlardaki restorasyonlar, doğa ve turizme yönelik düzenlemelerle Hulusi Efendi Vakfı´nın Darende´ye büyük kazanımlar sağladığına işaret eden Köklükaya; konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ?Darende, özellikle Somuncu Baba Külliyesi farklı bir dünya. Somuncu Baba´nın manevi havasıyla çok güzel eserler yapılmış, müthiş çalışmalar sergilenmiş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun?

Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi´ni de gezen Köklükaya ve beraberindekilere, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş  eşlik etti.