Jandarma´dan asayiş uygulaması

Darende Jandarma Komutanlığınca yapılan uygulamada çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı.

Jandarma´dan asayiş uygulaması
Gündem 13.10.2018 17:40:06 1324 0

Darende Jandarma Komutanlığınca yapılan uygulamada çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalandı.

İlçemiz Jandarma Komutanlığı ekiplerince, haklarında yakalama kararı olan kişilerin yakalanması amacıyla gün boyu huzur ve güven uygulaması yapıldı.

Çok sayıda personelin katılımıyla D300 karayolunda gerçekleştirilen uygulamada, çeşitli suçlardan haklarında arama kararı bulunan 2 kişi yakalandı. Yakalanan zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denetimlere ilişkin Valilik´ten şu bilgi verildi: ?Malatya İl Jandarma Komutanlığı bölgesinde emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında; milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, aranan şahısların takibi ve yakalanması taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde veya eşyanın tespiti ve bölgede meydana gelebilecek her türlü asayişe müessir olayların önlenmesi, suç ve suç delillerinin tespiti ve el konulması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve huzur ve güven ortamının devamını tesis etmek maksadıyla ?Yol Kontrol ve Araması ve Umuma Açık Yerlerin Kontrolü Uygulaması? faaliyeti icra edilmiştir.

Ayrıca belirli sayıda motosiklet ve modifiyeli araca 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´na aykırılıktan işlem yapıldı.

 


Anahtar Kelimeler: Jandarma asayiş uygulaması