İstiklal Marşı´na Darendelilerden özel klip

İstiklal Marşı´nın mısraları seslendirildi.

İstiklal Marşı´na Darendelilerden özel klip
Gündem 14.03.2017 08:01:32 1656 0

İlçemizde, "12 Mart İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı" çerçevesinde hazırlanan klipte, ilçe halkı İstiklal Marşı´nın mısralarını seslendirdi.

Nadir İlkokulu İdaresi, İstiklal Marşı´nın TBMM´de kabulünün 96. Yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri çerçevesinde ?Darende İstiklal Marşı´nı okuyor´ video klibi hazırlattı.

Aralarında ilçe yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, doktorlar, imam, berber, kasap, çoban, eczacı, marangoz, postacı ve miniklerinde yer aldığı yaklaşık 99 kişinin katılımıyla 1 hafta süren çekimler yapıldı. Çekimler sonunda ortaya çıkan İstiklal Marşı klibi, düzenlenen etkinlikle ilçe halkına izlettirildi.

Okul Müdürü Mustafa Kızmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı´nın ve milli şairimizin önemini anlamak, anlatmak amacıyla okul öğretmenlerine böyle bir çalışma hazırlattıklarını söyledi.

İstiklal Marşı´nın mısralarını aralarında köylülerin de olduğu vatandaşlara okuttuklarını anlatan Kızmaz, "İstiklal Marşımız, ulusumuzun en zor zamanlarında milletimize yüksek bir ümit ışığı olmuştur. O, milli mücadelenin en değerli destanı olarak görülmektedir. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy sadece bir şair değildir. O, vatan işgal altındayken Ankara´ya gelerek milli mücadeleye destek vermiş, Çanakkale´de olduğu gibi milli mücadelede de halkı bilinçlendirmiş önemli bir aydınımızdır. Biz de klibimizi hep beraber el ele vererek hazırladık. Klip çekimlerine yediden yetmişe herkes katıldı. Onlarla gurur duyduk. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

"Çobanından doktoruna herkes destek verdi"

1 Hafta süren çekimleri gerçekleştiren Sınıf Öğretmeni Mehmet Koda ise, okul idaresi tarafından başlatılan projeyle ilk defa yaptıkları bu çalışmada zaman zaman duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek şunları söyledi.

Klipte yer alan vatandaşlar da, klibin hazırlanmasında emeği bulunan herkese teşekkür ederek, mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti.