İşte yeni vekil hemşehrilerimiz

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlarına göre Darendeli hemşehrilerimizden AK Parti`den 3 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) den 1 olmak üzere toplam 4 hemşehrimiz meclise girdi.

İşte yeni vekil hemşehrilerimiz
Gündem 2.11.2015 08:25:30 1848 0

 

26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri sonuçlarına göre Darendeli hemşehrilerimizden AK Parti`den 3 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) den 1 olmak üzere toplam 4 Darendeli hemşehrimiz meclise girdi.

Önümüzdeki dönemde hemşehrilerimizden TBMM`de Milletvekili olarak AK Parti`den Halis Dalkılıç ? İstanbul, Serap Yahşi Yaşar - İstanbul, Fatma Güldemet Sarı - Adana`dan MHP den ise Zuhal Topçu da Ankara`dan temsil edecek.

Vekillerimize yeni görevlerinde başarılar dileriz.

 

26.  Dönem Milletvekili hemşehrilerimizi yakından tanıyalım

Halis Dalkılıç AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili

Özgeçmişi

1968`de Darende`de doğan Dalkılıç, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya`da tamamladı. 1986`da İstanbul`a taşınarak ticaret yaşamına başladı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı ve ekonomik çalışmalar yürüttü.

Siyasete Refah Partisi Bağcılar İlçe Gençlik Kollarında girdi. Eğitimini ekonomi üzerine aldı. 1999 yılında Fazilet Partisinden Zeytinburnu İlçe Belediye Meclis üyeliği, grup Başkanvekilliği ve Belediye Başkan vekilliği, 2004 yılında Küçükçekmece belediye meclis üyeliği ve belediye Başkan vekilliği, 2009`da Başakşehir` den İBB Meclis Üyeliği ve Encümen Başkanlığı görevlerinde  bulundu. 2009 yılında 3.Olağan İl Kongresi ile İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi ve Teşkilatlardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

26. Dönem AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak Parlamento`ya seçildi.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Avukat Serap Yahşi Yaşar Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili

Özgeçmişi

1965 yılında Darende´de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana´da tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun oldu. 1989 yılından itibaren İstanbul Barosu´na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1993-1997 yılları arasında Fransa´da Université de Nancy 2´de dil öğrenimi ve Strasbourg Science Humain Fakültesi´nde Türkoloji Bölümü´ne devam etti. Bu süre içinde insan hakları, özellikle de çocuk hakları ve mülteci sorunlarıyla ilgilendi. 1997 yılından itibaren Türkiye´de insan hakları ve mülteciler konusunda hukuk danışmanlığı ve sivil toplum örgütlerinde avukatlık yaptı. 2001 yılında AK Parti Kurucular Kurulu´nda 4 kadın hukukçudan biri olarak yer aldı ve günümüze kadar AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulları´nda aralıksız görev aldı. Halen İstanbul´da serbest avukat olarak çalışmaktadır. Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Evli ve iki çocuk annesidir.

26. Dönem AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili olarak Parlamento`ya seçildi.

 Fatma Güldemet Sarı AK Parti Adana Milletvekili

Özgeçmişi

1970 Darende`de doğan Sarı, İlköğrenimini Adana Atatürk İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji`nde tamamladı. Mimar Sinan Üniversitesi`nde yüksek lisansıni bitiren Güldemet Sarı, Nurdağ Kireç Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.`nin ve aynı  zamanda Sarılar Mimarlık Ltd. Şti.`nin şirket ortağı ve mimari proje sorumlusu olarak çalıştı.

2008 yılında aktif siyaset hayatına AK Parti Çukurova Kurucu İlçe Başkanı olarak Başlayan Sarı, 2011 yılı genel seçimlerinde Adana 7.Sıra milletvekili aday adayı oldu. 2012-2014 yılları arasında AK Parti Adana İl Yönetim Kurulu Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevinde bulunan Fatma Güldemet Sarı 25. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olarak Parlamento`ya seçildi.

26. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olarak Parlamento`ya seçildi.

Zuhal Topçu Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili

Özgeçmişi

Balabanlı Ali Topçu`nun kızı olan Zuhal Topçu,  1960`ta Şanlıurfa Birecik`te doğdu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Sosyoloji-Felsefe Bölümünü 1982 yılında bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1985 yılında Yüksek lisansını tamamlayan TOPCU, aynı üniversitenin Gazi Eğitim Fakültesinde 1986 yılında Öğretim Üyeliği görevine başladı. Doktora tezini 1990 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanlarını alan TOPCU, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanlığı ile KKTC Girne Amerikan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlık ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Toplumsal Cinsiyet, Eğitim Yönetimi, Eğitim Programları, Küreselleşme, İletişim v.s. alanlarında yüksek lisans ve doktora dersleri verdi. Çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezine danışmanlık yapan TOPCU, Amerika, İngiltere ve Japonya`nın yanı sıra birçok ülkede çeşitli çalışmalar yaptı.

26. Dönem MHP Ankara Milletvekili olarak Parlamento`ya seçildi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Topçu, 2 çocuk annesidir.