İnce, şehidin isminin verildiği okulda incelemelerde bulundu

Fevzi İnce, 8 derslik olarak yeniden yapılan Karabayır Şehit Piyade Er Hamit Koçhan İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

İnce, şehidin isminin verildiği okulda incelemelerde bulundu
Eğitim 6.01.2018 08:14:17 1473 0

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, 8 derslik olarak yeniden yapılan Karabayır Şehit Piyade Er Hamit Koçhan İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalar ve inşaatın durumu hakkında firma yetkililerinden bilgi alan İnce, 80 öğrencinin eğitim göreceği yeni okul binasının, 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü İnce, burada gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, ?Darende´nin ihtiyacı olan eğitim tesislerini büyük oranda tamamlandığını kaydederek, ilçenin 30 kilometre kırsalına böyle güzide bir eserin kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

İnce, 8 derslikli yeni binanın teknolojik altyapısı ve sosyal tesisleri ile önemli bir eğitim merkezi olacağını kaydederek, ?Okulumuz son derece geniş ve ferah bir mimariye sahip. Öğrencilerimiz için sosyal alanda da unutulmadı. Onlar için çeşitli branşlarda spor tesisleri yapıldı. İçerisinde anasınıfı da olacak yeni okulumuz 2 milyon liraya mal oldu. 5 bin metrekare üzerine kurulan yeni binanın etrafından büyük bir bölüm ağaçlandırma sahası olacak. Kalan bölümler ise oyun parkları ve uygulama bahçesi şeklinde peyzaj çalışması yapılarak düzenlenecek. 3 katlı tesis inşallah 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmete girecek.? diye konuştu.

Kısa bir süre önce okulun ismi Şehit Piyade Er Hamit Koçhan İlkokulu olarak değiştirildiğini de aktaran İnce, yeni eğitim yurdunun tamamlandığında, şehidin ailesi ile birlikte bir tören tertiplenip açılışı yapılacağını aktardı.

Okul Müdürü Ömer Kayalar da, yeni tesisin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, okulun kısa bir süre sonra tamamlanacak olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.