İlk başörtülü polis Darendeli

Pakize Ayhan, Müslüman bir ülkede 10 Nisan 1845 de kurulan polis teşkilatının, ilk başörtülü Darendeli polis memuru olarak tarihe geçti.

İlk başörtülü polis Darendeli
Gündem 29.08.2016 09:51:43 14940 0

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 2013 yılında demokratikleşme paketiyle açıkladığı ve kamuda başörtüsüne serbestlik getiren düzenleme kapsamında, kadın polislerin başörtüsü takmasındaki engel kaldırıldı.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 27 Ağustos 2016 günü Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmeliğin 5´inci maddesinin 1. fıkrasının (i) bendinde yer alan "Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine" ibaresi, "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine" şeklinde değiştirildi.

25 Ağustos 2016 günü, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi´nde düzenlenen komiser yardımcıları mezuniyet törenine bir ilk olarak başörtüsüyle çıkarak yemin eden hemşehrimiz Pakize Ayhan, Müslüman bir ülkede 10 Nisan 1845 de kurulan polis teşkilatının, ilk başörtülü Darendeli polis memuru olarak tarihe geçti.

İçişleri Bakanlığı´nın özel izni ile başörtülü olarak mezuniyet törenine katılan genç hemşehrimiz 2 gün öncesinden emniyette yapılacak kıyafet düzenlemesinin sinyalini de vermişti.

Biz de kendisine telefonla ulaşarak teşkilatın ilk başörtülü mensubu olmanın nasıl bir duygu olduğunu sorduk.

?Gururluyum ve şükrediyorum?

15 Temmuzun Türkiye için kutlu bir doğuşun başlangıcı olduğunu aktaran Pakize Ayhan, Müslüman bir ülkede Müslümanların inandıkları gibi yaşadıklaı günü görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Mesleğini başörtülü yapacağı için Allah´a şükreden Ayhan, ?Bizlerin bu günleri görmemizi sağlayan devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. İlk olmanın bir önemi yok önemli olan inandığımız değerler uğrunda yaşayabilmek. Darendeli olarak vatana hizmet edeceğim için çok memnunum. İnşallah bundan sonra her şey çok daha güzel olacak.? dedi.

Emniyette başörtüsünün serbest olması ulusal basında da geniş yer buldu. Hemşehrimizin fotoğrafını kullanarak bir takım odaklar Allah´ın emrini, gericilik, yobazlık olarak görse de genel olarak yeni Türkiye´nin inşası için umut verici bir gelişme olarak karşılandı.


Anahtar Kelimeler: başörtülü polis Darendeli