Hulûsi Efendi Vakfı´ndan 150 aileye sıcak yemek

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ilçe genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede ihtiyaçlı ailelere iftar saatinde sıcak yemek servisi yapılıyor.

Hulûsi Efendi Vakfı´ndan 150 aileye sıcak yemek
Gündem 16.06.2016 15:58:27 1293 0

 

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ilçe genelinde yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede ihtiyaçlı ailelere iftar saatinde sıcak yemek servisi yapılıyor.

Eğitim, sağlık ve sosyal alanda hizmetler üreterek toplumun ihtiyaç duyduğu çok sayıda faaliyete katkı sunan Hulûsi Efendi Vakfı, ramazan ayı boyunca ilçe ve kırsalda bulunan mahallelerde yapmış olduğu yardımlar ile vatandaşların rahat bir Ramazan geçirmesini sağlıyor.

Hizmetler hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Vakıf Müdürü Ziya Toksözlü, hayırseverlerin yaptığı yardımların oluşturulan havuzda sıcak yemek, iftar, yardım kartı gibi türlerde destekleri ihtiyaçlılara ulaştırıldığını, birlik ve beraberliğimizin zirve yaptığı Ramazan ayında, paylaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirildiğini söyledi.

Binlerce kişiye sıcak yemek

Ziya Toksözlü açıklamasında vakfın merkezinin yer aldığı Darende ile temsilciliklerinin bulunduğu birçok il ve ilçede binlerce kişiye sıcak yemek ikramının ilk iftarla başladığını Ramazan ayı boyunca da sürdürüleceğini belirtti. Toksözlü uygulamada önceden belirledikleri ihtiyaçlı ailelere düzenli olarak yemekleri ulaştıracaklarını duyurdu.

 ?Evler iftar servisi? uygulaması ile özellikle, yaşlı, bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derecede olan insanların Ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapmalarını sağladıklarının altını çizen Toksözlü ?Her gün değişen menüler ile hijyenik ortamlarda üretilen yemekler, özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra, içecek, meyve, ekmek gibi ikramlarda sunulmaktadır. Daha önceki yıllarda başlattığımız uygulamayı gitgide yaygınlaştırıyoruz? dedi.

47 il ve ilçe merkezinde yardım

Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakfın Türkiye genelinde 47 il ve ilçe merkezinde 5 bin Gıda Kartı dağıtımı yapıldığını da ifade eden Ziya Toksözlü, kartlar ailelerin dilediğini alabilmesi imkanı vermesi açısında faydalı olduğunu kaydetti.

Ayrıca vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için vakfın büyük şehirlerdeki temsilciliklerde iftar çadırlarında binlerce insana yemek ikram edileceğini dile getiren Toksözlü, geleneksel hale gelen Somuncu Baba Cami önündeki ?Hulûsi Efendi İftar Sofrası´nda ise haftada 3 gün yaklaşık 3 bin kişiye yemek verilmeye başlandığını bildirdi.

İftar coşkusunda gönüller bir

Somuncu Baba Caminin manevi ikliminde avluya serilen sofralarda Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri farklı çeşitlerde yemek ile su, hurma, ekmek, meyve, peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmalarının sağlandığını dile getiren Toksözlü;

?Yerli ve yabancı çok sayıda misafirin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesindeki iftar soframız, tüm vatandaşlara açıktır. Zengin, fakir herkes yan yana iftar coşkusunu kardeşçe yaşamaktadır? diye konuştu.

Vakıf tarafından ayrıca 47 temsilcilik ve Darende´ye özel olmak üzere toplam 50 bin adet imsakiyenin dağıtıldığı ifade edildi.