?Hoşgeldin bebek? projesi mutlu ediyor

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle ilçede "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.

?Hoşgeldin bebek? projesi mutlu ediyor
Sağlık 9.11.2017 13:53:17 2148 0

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) iş birliğiyle ilçede "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebekler ziyaret edilerek, hediye dağıtıldı.

Projenin tanıtım programına katılan ilçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, projeyi anlamlı bulduklarını belirterek, yeni doğan bebeklere ve annelerine verilen hediyelerin büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Ailelerin mutluluklarına ortak olmak istediklerini aktaran Kaymakam Zengince, Bizim coğrafyamızda nüfus sayısı önemli. Coğrafyamızda varlığımızı devam ettirebilmemiz için nüfuzumuzu artırmamız gerekiyor. Milenyum çağında ikinci üçüncü sanayi devriminin olduğu zamanda sağlıklı, eğitimli bir nüfus yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Böylesi anlamlı projeye hastanemiz ile birlikte bizde destek olmak istedik. Kaymakamlık olarak her zaman güzel projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Başaran da sosyo-ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebeğinin sağlığı için Darende SYDV ile duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Projeye katkılarından dolayı Kaymakam Zengince´ye teşekkür eden Başaran, "Proje, hastanede doğum yapan annelerimize ve bebeklerine destek olmak, onların ilk bakımlarını sağlamak, annelerimizi bebek bakımı ve sağlığı hakkında bilgilendirmek ve psikolojik açıdan destek verme aşamalarını kapsıyor." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yeni doğan ünitesinde aileleri ziyaret eden Kaymakam Enver Hakan Zengince ve eşi Tuğba Zengince, yeni doğum yapmış annelere, içerisinde çocuk bezi, bebek bakım seti, banyo havlusu, ateş ölçer, battaniye, mama önlüğü, hasta çıkış seti içeren 17 parçadan oluşan 100 adet hediye paketi verdi. Ailelerle yakından ilgilenen Zengince çifti, okuma alışkanlığı kazanması için proje kapsamında Darende Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi´ne üye yapılan bebeklerin kartlarını da ailelere verdi.

Tanıtım programına, hastane yetkilileri ve SYDV Müdürü de katıldı.