Havza bazında desteklenecek ürünler belli oldu

Merkezde ve ilçelerde havza bazlı destekleme kapsamına alınan ürünleri açıkladı.

Havza bazında desteklenecek ürünler belli oldu
3.11.2016 22:18:18 1572 0

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merkezde ve ilçelerde havza bazlı destekleme kapsamına alınan ürünleri açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen ?Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli? kapsamında havza bazında desteklenecek ürünlerin dağılımı belli oldu.

2017 üretim sezonunda Malatya´da havza bazında desteklenecek ürünler kapsamında, Darende´de arpa, aspir, buğday, kuru fasulye, nohut ve yem bitkilerine destek verilecek.

Kırsal Kalkınma Destekleri

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında, "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesine" ilişkin tebliğin 21 Ekim´de yürürlüğe girdiği, bu kapsamda soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlemesi, paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni seraların yapımı ile yaş sebze, meyve tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması hibe desteği kapsamında değerlendirildi.

Hibeye esas olan 30 bin liranın altındaki projeler değerlendirilmeye alınmayacak ve hibeye esas projenin yüzde 50´sine hibe desteği verilecek.