Hamidettin Ateş Efendi: ?Hafızlar, Kur´an´la Anılan Bahtiyar İnsanlardır.´

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, Hacı Fatıma Tunç Yatılı Kız Kur´an Kursu´nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Hamidettin Ateş Efendi: ?Hafızlar, Kur´an´la Anılan Bahtiyar İnsanlardır.´
Gündem 5.05.2016 15:41:18 2150 0

 

Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, kısa bir süre önce yapımı tamamlanarak Diyanet Vakfı´na devredilen Hacı Fatıma Tunç Yatılı Kız Kur´an Kursu´nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Darendeli hayırsever Tunç ailesi tarafından yaptırılarak Türkiye Diyanet Vakfı´na devredilen 70 öğrenci kapasiteli kursu ziyaret eden Ateşe,  ilçe Müftüsü Ahmet Varol bilgiler verdi.

Ateş, modern ve estetik bir bakış açısı ile inşa edilen tesisin ilçeye kazandırılmasında emeği bulunan Aşağıulupınarlı Tunç ailesine teşekkür etti.

Yatılı Kız Kur´an Kursu´nun ev ortamını aratmayacak şekilde dizayn edilmesinin, bu zor ve kutsal göreve talip olan öğrenciler için önemli bir kolaylık sağlayacağını belirten Ateş; ?İlim, irfan beldesi Darende´de, muhabbet ikliminde yetişecek kız hafızlarımız, hem beldemizi hem de ülkemizi aydınlatacak önemli birer ilim ve ışık kaynağı olacaklardır.? dedi.

Hafızlığın, ülkemizin de içinde bulunduğu kutlu İslam coğrafyalarında daima önemsendiğini, hafızlara her zaman büyük bir kıymet verildiğini aktaran Ateş:

?Resulullah sallallahu aleyhi vesellem Efendimizin ?Ümmetimin en şereflileri Kur´ân´ı ezberleyenlerdir? hadisinin müjdesine mazhar olmak, başlı başına hafızlığın mükâfatıdır. Bu söze muhatap olmak için hafız olunur. Hafızlık, dünya durdukça hiç sönmeyecek rahmanî bir meşaledir. Hafızlar, adları hep Kur´an´la anılan bahtiyar insanlardır. Onlar Kur´an´ın nidasıyla ve nefhasıyla, geceleri gündüze tebdil eyleyenlerdir. Onlar, Kur´an ahlakıyla ahlaklanan bahtiyar insanlardır.?

İlçe Müftüsü Ahmet Varol da, ?Darende için manevi önemi olan hafız yetiştiren bu eğitim kurumlarının, ilçeye kazandırılmasında öncülük eden H. Hamidettin Ateş Efendi´ye  ve Tunç Ailesine  teşekkür ederek şükranlarımı sunuyorum.? dedi.