Hamid Hamidettin Efendi, Sivaslılarla bir araya geldi

Hamid Hamidettin Ateş Efendi, İstanbul Yenikapı´da bu yıl 7. si düzenlenen ?Geleneksel Sivas Günleri´ etkinliklerine katılarak ziyaretler gerçekleştirdi.

Hamid Hamidettin Efendi, Sivaslılarla bir araya geldi
Gündem 17.10.2016 15:35:06 3301 0

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi, İstanbul Yenikapı´da bu yıl 7. si düzenlenen ?Geleneksel Sivas Günleri´ etkinliklerine katılarak ziyaretler gerçekleştirdi.

?Sivas´a ait kültürel ve folklorik değerlerin tanıtıldığı Sivas Günleri özellikle gurbetteki Sivaslıları bir araya getirme ve Sivas´ın tanıtımına katkı sağlama açısından en büyük ve en kapsamlı hemşeri organizasyonu olma unvanını taşıyor.?

Hamid Hamidettin Efendi, Yenikapı etkinlik alanında Sivas Valisi Davut Gül tarafından karşılandı. Ziyarette Hamid Hamidettin Efendi´ye Vakıf Mütevelli Heyeti eşlik etti.

Valilik standında bir süre misafir olan Hamid Hamidettin Efendi, Selçuklu ve Osmanlı eserleriyle İç Anadolu´nun açık hava müzesi konumundaki Sultanşehir Sivas´ın, tarihinin ve kültürünün bu tür etkinliklerle yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Birlik beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneğinin sergilendiği etkinlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını kaydeden Hamid Hamidettin Efendi, ?Bağlı bulunduğumuz ilçemiz Darende, geçmişte Sivas´a bağlıydı. Evvelde kurulan gönül köprüleri bugün aynı muhabbetle insanları birbirilerine yaklaştırdığını burada görüyor ve yaşıyoruz. Allah birliğinizi, birliğimizi daim etsin inşallah.? dedi.

Vali Gül de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Hamid Hamidettin Efendi´nin ziyareti, bizler için çok kıymetli ve anlamlıdır. Kendilerini burada ağırlamaktan, aramızda görmekten son derece mutluyuz.? dedi.

Hulusi Efendi Vakfı´nın kültürel etkinliklere büyük önem verdiğine değinen Gül, ?Toplumumuzun sosyal yönden ihtiyaç duyduğu birçok hizmet üretiyorsunuz. Eğitimden sağlığa, kültürden turizme, kadından çocuğa, yaşlıdan gence kadar örnek hizmetleriniz herkesimi kucaklayacak biçimde örnek teşkil ederek yürütülüyor. Takdirle izlediğimiz çalışmalarınıza ihtiyaç duyduğunuz her zaman destek olmaya hazırız.? diye konuştu.

Ziyarette Hamid Hamidettin Efendi, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Küçük Çekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Avcılar Belediye Başkanı H. Handan Toprak Benli ile de bir süre görüşerek sohbet etti.

Hamid Hamidettin Efendi ve beraberindeki heyet, daha sonra stantları gezerek Sivaslılarla bir araya geldi.