Hafız, bestekâr Halil Necipoğlu konuğumuz oldu

Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri´nin Divan-ı Hulusi-i Darendevi adlı eserindeki bazı ilahileri seslendiren hafız, bestekâr Halil Necipoğlu, ilçemize ziyarette bulunarak bir süre konuk oldu.

Hafız, bestekâr Halil Necipoğlu konuğumuz oldu
Gündem 6.07.2019 17:11:41 5284 0

 Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Hazretleri´nin Divan-ı Hulusi-i Darendevi adlı eserindeki bazı ilahileri seslendiren hafız, bestekâr Halil Necipoğlu, ilçemize ziyarette bulunarak bir süre konuk oldu.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´nin konuğu olarak ilk defa ilçemize gelen bestekâr Halil Necipoğlu, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin kabirlerini ziyaret ederek vakıf genel merkezinde Hamidettin Ateş Efendiyle bir araya geldi.

Ailesiyle birlikte, ilahilerini seslendirdiği Hulusi Efendi´nin diyarına ziyarette bulunan Necipoğlu, gazetemize verdiği demeçte, Darende´ye gelmek için çok geç kaldığını söyledi.

Darende´yi daha önce eş ve dostlarından defalarca övgü ile dinlediğini ne demek istediklerini yeni anladığını ifade eden Necipoğlu, ?Buradan habersiz yaşadığım onca yıldan sonra tespit edilmiş randevu günümüze bugün kavuştuk. Bu da büyük bir nasip olarak karşımızda duruyor. Darende´de sözün başladığı yerde olgumuzu gördük. Darende´nin o manevi havasını etrafa saçılmış gül kokusunu derinden hissettik. Bunun nedeni neydi? Bu hissi neden yaşadık? Hiç şüphesiz ki bunun sebebi Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri´nin manevi huzurunda olmaktan kaynaklanıyor. Bu benim ve ailemin hissettiği durum çokta izah edilebilecek bir şey değil. Yaşanılası bir durum buradaki hissettiklerimiz. İstediğiniz kadar güzel sözcükleri peşi peşine ekleyin ama cümle kurup izah edebilmek oldukça zor. Yıllardır duyardım ve hep gelebilmek için arzu ederdim. Bazen arkadaşlar anlatırdı anlamakta güçlük çekerdim. Lakin bugün gördüm ki onlarda buradaki o duyguyu yaşamış ve benim gibi hissetmiş.? dedi.

Geçtiğimiz aylarda Nasihat Yayınları tarafından yayına hazırlanan "Hulus-i Yar Dilinden" albümünü seslendirdiğini hatırlatarak, ?Bundan yaklaşık 6-7 ay evvel Allah´ın lütfu büyüklerin himmeti dolayısıyla bana Hulusi Efendi Hazretleri´nin divanından eserler, güfteler biz ona ?nutku şerif? diyoruz. Bir 10 nutku şerifi bestelemek nasip oldu. Ben o günlerde bir gün buraya yolumuz düşerse neyle karşılaşacağım hakkında fikrim yoktu. Fakat gördüğüm tablo beni ruhumun derinliklerine ve kalbimin semalarına çıkardı. Kalbimizin ta böyle diplerine kadar inebilmeyi göreceğiz. Neden? O Divan-ı Şerif bana bu hissi vermişti. Elbette ben Hulusi Efendi´nin varlığından haberdarım ama bu bilgiyi yaşamıma alıp onunla hemhal olmak henüz söz konusu oldu. ? diye konuştu.

Necipoğlu, Darende´nin kendisini geldiği geceden itibaren etkilediğini ifade ederek; ?Darende´ye gece geldik. Bizi misafir olarak kabul eden kıymetli dostlar, bize güzel bir yer tahsis etmişler. İçeri girdikten sonra camı açtım. Ben o gecenin sekinetini dağların üzerine ayın şavkının vurmasını ve bazı kuşların kanat çırpınışlarını rüzgârın sesini her şeyi bir bütün halinde gördüğüm zaman eşime şöyle dedim; ?Aynı duyguyu, aynı görseli Mekke de yaşamıştık.? ben bunu böyle hissettim, gördüm. Kim nasıl kabul eder bilmem ama bu bizim dünyamızda böyle yaşandı.? şeklinde anlattı.

?Çağın hastalığına çare arayanlar buraya gelsin?

Vakıf hizmetlerinin estetik bakış açısı ile yapılmasının Dünya´ya çok güzel bir örnek olduğunu kaydeden Hafız Necipoğlu, ?Allah neyi yarattı ise en güzel şekilde yarattı. Estetiği de Allah yarattı, o duyguyu da bizlere verdi. Fakat o estetik, kalite duygusunun açığa çıkmasında biz yeterli gayreti göstermekten uzak yaşıyoruz. Burada gördüm ki, burada bu kalite ve estetik duygusunu ziyadesiyle sergilemişler. Bunun sunumunda da samimi bir ruh katmışlar. Hangi yaşam standardında olurlarla olsun her türlü meşrebi olan ziyaretçilerin burada büyük bir hürmet ve saygı ile dolaştıklarını gördüm. Estetik ve güzellikten öte o samimi ruhu bizim kalbimize dokunan o manevi havayı hepimiz burada yaşadık ve gördük. Böyle bir durumu meydana getirmenin kaynağındaki o samimiyeti burada çalışanların hepsinin gözlerinde gördüm. Asla da yitireceklerini düşünmüyorum.? dedi.

?Vakıf başkanımızın kabulü bizim için çok büyük kıymettir?

Kendisini en çok da Hamid Hamidettin Ateş Efendi´nin misafiri olması etkilediğini belirten Necipoğlu, ?Beni en çok etkileyen bizim buraya gelmek isteyişimizdeki aylardır günü güne değiştirmek suretiyle duyduğumuz heyecan oldu. Peki, burada ne etkiledi? Bir tane değil çok sayıda etkileşim oldu. En çok da Vakıf başkanımızın kabulü bizim için çok büyük bir kıymettir. Bizi onure etmiştir. İltifatlarına mazhar olmak bizleri etkilemiştir. Allah razı olsun.? diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Enver Zengince, Hamid Hamidettin Ateş Efendi´nde eşlik ettiği Necipoğlu, Hamidiye Çarşısında Nasihat Yayınları tarafından neşredilen "Hulus-i Yar Dilinden" albümünü imzalayarak vatandaşlara verdi.