Günpınar Şelalesi Tabiat Parkı statüsüne alınacak

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Tabiat parkı statüsüne alınacak olan Günpınar Şelalesi´nde inceleme yaptı.

Günpınar Şelalesi Tabiat Parkı statüsüne alınacak
Gündem 12.12.2016 23:09:36 1566 1

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Tabiat parkı statüsüne alınacak olan Günpınar Şelalesi´nde inceleme yaptı.

Vali Mustafa Toprak, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 2014 yılında ´korunan alan´ statüsü kazandırılmak ve Tabiat Parkı olarak ilan edilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü´ne tahsis edilen Günpınar Şelalesi´nin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Alan ve gezi hakkında gazetecilere bilgi veren Toprak, alanın Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürlüğünce bahçe, kavaklık, çayır ve boş arazi olarak 2015 yılında teslim alındığını ve ilgili müdürlüklerin bu yıl içerisinde yapmış olduğu başvuru ile ´orman´ vasfıyla cins değişikliğinin gerçekleştirildiğini belirti.

Cins değişikliği sonucunda vasfı değişen arazilerin yeni vasıfları ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne yeniden tahsis edildiğini söyleyen Vali Toprak, Günpınar Şelalesinin bulunduğu bu arazinin Tabiat Parkı olarak ilan ve tescil edilmesi amacıyla ilgili müdürlüklerce hazırlanan ´Tabiat Parkı Etüt Raporu´nun geçtiğimiz aylarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne gönderildiğini ifade etti.

Toprak, Etüt Raporuna Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Bakanlık onayının alınmasını müteakiben 6873 sayılı Milli Parklar Kanunun 3. Maddesinin (b) fıkrası gereğince Orman ve Su İşleri Bakanlığınca ´Günpınar Şelalesi Tabiat Parkı´ olarak tescil edilmesinin beklendiğini kaydetti.

?Çevre düzenlemeleri yapılacak?

Vali Mustafa Toprak, tescil işleminin ardından arazinin yapısına uygun bina ve çevre düzenlemelerinin yapılacağını da sözlerine ekleyerek, bölgenin D 300 karayoluna 5 kilometre, ilçe merkezine 8 kilometre mesafede doğa harikası Şelalenin bu alanda bulunduğunu söyledi.

Toprak, yapılacak düzenlemeler sonucunda ilçeye güzel bir tabiat parkının kazandırılacağı müjdesini verdi.

Yürüyüş parkuru yer alacak

Toprak, Tabiat parkında doğa ile baş başa ve eşsiz güzelliğe sahip şelale ile başlangıcı arasında 2 kilometrelik vadide treking parkurunda yürüyüş yapılabileceğini ifade etti.