Gök, Belediyeler ticaret için değil hizmet için vardır"

İlçemizde servis minibüsçüleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi´nin ´S´ plaka ücretlerinin fazla olmasını D 300 Karayolu´nda konvoy yaparak protesto etti.

Gök, Belediyeler ticaret için değil hizmet için vardır
Gündem 20.05.2016 15:07:44 1512 1

 

İlçemizde servis minibüsçüleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından servis araçlarından alınan ´S´ plaka ücretlerinin fazla olmasını D 300 Karayolu´nda konvoy yaparak protesto etti.

İlçedeki Somuncu Baba Bulvarı´nda toplanan 100´e yakın servis sürücüsü "S" plaka almaya gücümüz yok" diyerek eylem yaptı.

 Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri  Ali Gök, yaptığı konuşmada, ilçedeki servis şoförlerinin Milli Eğitim Bakanlığından verilen servis ihaleleri haricinde başka bir geliri olmadığını, oradan kazandıklarını verseler dahi  Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 bin TL olarak belirlenen ´S´ plaka ücretini vermelerinin imkanı olmadığını söyledi.

Gök, protestoyla yetkililere seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydederek, "S´ plaka ücretleri değişmediği takdirde eğitim dönemi bitikten sonra taşıma işlemi bırakılacak, bu işi kim yapabiliyorsa gelsin yapsın diyeceğiz. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz artık sesimizi duyun, belediyeler ticaret için değil hizmet için vardır" diye konuştu.

Servis Şoförü Mehmet Bitkin de, 8 bin TL olarak belirlenen ?S´ plakasını almaya güçlerinin olmadığını belirterek, ?Bizim bu plakayı aldığımızda evimiz ekmek götürecek gücümüz kalmaz. Bu fiyatların düşürülerek taksit yapılmasını istiyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi´nin bizi mağdur etmemesini istiyoruz.? dedi.

Basın açıklamasının ardından, büyükşehir belediyesinden ´S´ plakada indirim yapılmasını talep eden dilekçeler minibüsçülere dağıtıldı.

İlçede 176 taşımacının bulunduğu, bunlardan sadece 6´sında ´S´ plaka bulunduğu öğrenildi.