Genç güreşçilerimiz il birincisi oldu

Malatya 15 -16 Yaş Grubu Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Güreş İl Birinciliği Şampiyonasında Darendeli genç sporcular takım halinde il birincisi oldu.

Genç güreşçilerimiz il birincisi oldu
Gündem 9.01.2017 23:44:45 1297 0

Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen, Malatya 15 -16 Yaş Grubu Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Güreş İl Birinciliği Şampiyonasında Darendeli genç sporcular takım halinde il birincisi oldu.

 Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nün düzenlediği güreş turnuvasında "serbest dalda", Darende Mesleki ve Eğitim Teknik Merkezi´nden katılan 12 öğrencinin 4´ü dereceye girerek il birincisi oldu. Özel Hacı Naciye Ateş Okullarından katılan 13 güreşçiden 6´sı da derece yaparak takım halinde il ikincisi oldu. Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi´nden katılan 2 öğrencide güreşlerde başarılı oldu.

Darende İlçe Gençlik Spor Müdürü Mithat Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan müsabakalar sonucunda öğrencilerinin 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile döndüğünü bildirdi.

İlçede geçmişten bugüne kadar güreş sporuna büyük önem verildiğini hatırlatan Böke, "İlçemizde uzun yıllardır karakucak güreşleri yapılıyor. Darende geçmişten bugüne güreşçi yetiştiren bir ilçedir. Öğrencilerimiz elde ettiği başarı ile de bunu bir kez daha kanıtlamış oldular." dedi.

Böke, 4 sporcu ile bölge elemelerine katılacakları bilgisini vererek, daha büyük şampiyonlukların elde edilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.