Genç çiftçilere 134 koyun dağıtıldı

Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında Darendeli 4 genç çiftçiye toplam 134 koyun dağıtıldı.

Genç çiftçilere 134 koyun dağıtıldı
Gündem 15.11.2018 09:48:35 972 0

Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesi kapsamında Darendeli 4 genç çiftçiye toplam 134 koyun dağıtıldı.

Darende´de, 2018 yılı içerisinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 4 çiftçiye, 34´er adet koyun dağıtıldı.

İlçede 2018 yılı içerisinde genç çiftçi desteklemelerinden 9 kişi büyükbaş hayvan, 4 kişi arıcılık, 1 kişi yem bitkileri ve 4 kişi de küçükbaş hayvan desteği aldı.

İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kurt dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi´nin tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal alanda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesinin amaçlandığını söyledi.

Genç çiftçilere koyunlarının hayırlı olmasını dileyen Kurt, ?Devletimizin asıl hedefi üretimin hareketlendirilmesi, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın para kazanacağı şekilde model oluşturulması, işletmelerin hayatına devam etmesi, olmayanlara da verilerek yeni işletmeler kazandırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasıdır. Ben buradaki genç çiftçilerimizi kutluyorum. İnşallah proje sayesinde daha fazla sürü oluşturulup hem kendi hanelerine hem de ülkemize değer katarlar.? diye konuştu.

Desteklemelerden memnun olan çiftçiler de uygulamadan duydukları memnuniyeti belirterek, teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından genç çiftçilere koyunları dağıtıldı.