Gaziler günü kutlandı

İlçemizde Gaziler Günü, hükümet konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler günü kutlandı
Gündem 23.09.2016 16:52:52 950 0

İlçemizde Gaziler Günü, hükümet konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı´na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan törende, Kıbrıs Gazisi Mustafa Mert bir konuşma yaptı.

Mert, Gaziler Günü´nün, aziz Türk milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğunu belirterek, "Gaziler, şehitlerimizle vatanın korunması için her türlü güçlüğe karşı durmuşlardır. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanların, şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona erdi.

Törene Kaymakam Ali Türk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Güngör,  Uzman Çavuş Kürşat Özden, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı. 

Başkan Eser, gazi yakınlarına yemek verdi

Tören sonrasında ilçe protokolü ile birlikte gazileri yemekte ağırlayan Başkan Eser, Gazilerle yakından ilgilenerek, şehit ve gazi yakınlarının her zaman yanlarında en büyük destekçileri olduğunu söyledi.

Şehit kanı ile sulanan Anadolu topraklarının ebediyete dek kem gözlere teslim edilmeyeceğini belirten Eser, ?Yüreğimizde teröre kurban verdiğimiz şehitlerimizin acısıyla buruk bir kutlama yaşıyoruz. Bu günlerde Kürdiyle, Türküyle milletçe birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Son günlerde malum olduğu üzere terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiş, bu güzel yurdumun topraklarına gözünü dikmiştir. Kalleşçe kurduğu pusuların cevabını devletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde misli ile ödetmiştir. Halkımız her zaman olduğu gibi bugünde teröre karşı bir kez daha Türk milletinin bir ve beraber olduğunu gözler önüne sermiştir.? dedi.


Anahtar Kelimeler: Gaziler günü kutlandı