FETÖ´ye ait yurt, kız öğrencilerine sıcak yuva oldu

İlçemizde kapatılan özel yurt ve dershane binası, kız öğrencilerine yurt, vatandaşların ise meslek edinme merkezi oldu.

FETÖ´ye ait yurt, kız öğrencilerine sıcak yuva oldu
Eğitim 27.10.2016 21:51:23 2361 0

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ilçemizde kapatılan özel yurt ve dershane binası, kız öğrencilerine yurt, vatandaşların ise meslek edinme merkezi oldu.

OHAL kapsamında FETÖ ile irtibatı tespit edilen Şelale Eğitim Kurumları ve Özel Hüseyin Gazi Eğitim Merkezi (HÜGEM) Dershanesi, Darende ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne devredilmesinin ardından yurt ve halk eğitim merkezi olarak tekrardan kullanıma açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce AA muhabirine açıklamada, FETÖ´nün 15 Temmuz´daki darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile irtibatı bulunan eğitim kurumlarının kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığı´na devredildiğini söyledi.

İlçe merkezindeki Heyiketeği Mahallesi´nde bulunan tesisin kısa bir süre içerisinden tadilattan geçirerek eğitim-öğretim için faaliyete aldıklarını kaydeden İnce, ?Binanın 4 katını kız yurdu 2 katını ise halk eğitim merkezi olarak düzenledik. Yurdumuzda önemli değişiklikler yaparak 110 kız öğrencimize uygun hale getirdik. Talep olduğu sürece 150 kapasiteye kadar çıkabilecek imkanımız da var. Bu yurt sayesinde ilçemizdeki kız öğrencilerin eğitim sürecinde yaşadığı barınma mağduriyeti de tamamen ortadan kalkmış oldu.? dedi.

Halk eğitim merkezi olarak kullandıkları kısımların vatandaşlar için önemli bir hizmet merkezi olacağını da aktaran İnce, ?Burada kurslar düzenleyerek eğitmenler görevlendirdik. Kısa bir süre içerisinde açacağımız yeni kurslarla da nezih ortamda vatandaşlarımızın gelişmesine katkı sunmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.

Demokrasi şehidinin adı yurda verilsin

İlçedeki vatandaşlar, FETÖ´nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan, aslen Yenice Mahallesi´nden olup Ankara´da ikamet eden Murat İnci´nin adının yurda verilmesini istiyor.