Esnaf ve Sanatkârlar Odası´nın yeni Başkanı; ?Kürşat Gök?

Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı´na İbrahim Kürşat Gök seçildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası´nın yeni Başkanı; ?Kürşat Gök?
Gündem 15.02.2018 18:42:46 1969 0

Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı´na İbrahim Kürşat Gök seçildi.

İlçemiz Esnaf ve Sanatkârlar Odası´nın genel kurulu, Esnaf ve Kefalet Toplantı Salonunun da gerçekleştirildi. Mevcut başkan Salih Soylu´nun aday olmadığı seçimde, divan başkanlığını Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin yaptı.

Esnaf Odası başkanları ile Oda üyelerinin katıldığı genel kurulda İbrahim Kürşat Gök ile Olcay Ayhan aday oldu.

Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan MESOB Başkanı Keskin, ?Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile milletimiz nasıl 15 Temmuz darbe girişiminde meydanlara koştuysa, bugünde Zeytin Dalı Harekâtı için davet ederse milletimiz toprağını, ezanını, bayrağını savunmak için koşacaktır. Esnaf ve sanatkâr camiası olarak Zeytin Dalı Harekâtını sonuna kadar destekliyoruz. Mehmetçiğimiz zaferle dönecektir. Buna yürekten inanıyoruz.? dedi.

Seçimlerden önce birer konuşma yapan adaylar birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Zeytindalı Harekâtı Şehitlerini rahmetle andı.

Adaylardan Olcay Ayhan, bir konuşma yaparak, bin yıldır süre gelen bu kutsal ocağa talip olduğunu söyledi.

Ayhan, ?Esnaf Odası zaten esnaflarındır. Vizyonumuz genç ve dinamik bir kadro ile birlik, beraberlik ve huzur içerisinde devam etmektir. Bu bilinç ve şuurla hizmet edeceğiz.? dedi.

İbrahim Kürşat Gök de, ahilik desturuyla esnaf ve sanatkârlara hizmet etmeyi şiar edindiklerini aktararak, ?Esnaf sadece tezgâhındaki ürünü pazarlayan değil güven, sadakat, hoşgörü ve liyakat sahibidir. Çok sevdiğim bir söz var sizinle paylaşmak istiyorum. Bir bakkal bir semtin ağabeyidir. Bir kasap o semtin eminidir. Taksici o mahallenin gece bekçisidir. Düğünümüzde bizimle halay çeken cenazemizde acımızı bizimle paylaşan, yeri geldiğinde çocuklarımızı emanet ettiğimiz siz değerli esnaflarımızı odamızı temsil etmek için ve ahilik kültürünü gelecek nesillere aktarmak için bu göreve talibiz.? diye konuştu.

Konuşmalardan sonra yapılan genel kurul sonucunda İbrahim Kürşat Gök 256 oy alarak başkanlığa seçilirken,  Olcay Ayhan ise 125 oy aldı.

İbrahim Kürşat Gök başkanlığındaki Darende Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu´na Salih Soylu, Mustafa Kalaycık, Anıl Kamil Meydan, Fatma Erdoğan, Abdurrahman Eren ve Mahmut Durukan seçildi. Denetim Kurulu´na da Bilal Çam, Ahmet Şahin ve Fatih Cihan getirildi.