Esnaf ve Muhtarlarla bir araya geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemizde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Esnaf ve Muhtarlarla bir araya geldi
Gündem 15.04.2017 23:47:51 999 0

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilçemizde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Tüfenkci, "Türkiye´nin üniter yapısını koruyabilmek için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek istiyoruz."

Cuma Namazı için Çarşı Camisi´ne gelen Tüfenkçi, burada bir vatandaşın cenaze namazına katıldı. Tüfenkci daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak Darende Belediyesi Sosyal Tesislerinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

16 Nisan´daki halk oylamasına artık sayılı zaman kaldığını bundan sonra kararı milletin vereceğini ve Türkiye´nin emin adımlarla ilerleyeceğini aktaran Tüfenkci, bu sayede Türkiye´nin istikrara, birliğe, beraberliğe, kavuşacağını bildirdi.

Bülent Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz Cumhurbaşkanlığı hükümeti modeline geçmeyi özellikle Türkiye´nin geleceği, bekası için devletimizin istikrarlı bir şekilde büyümesi için ezanımızın susmaması, bayrağımızın göklerde dalgalanması için istiyoruz.  Türkiye´nin üniter yapısını koruyabilmek için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye´nin işini büyütelim, aşını büyütelim, ekmeğini büyütelim. İstiyoruz ki işsiz gencimize daha çok fabrika yaparak iş bulalım. Daha fazla üreterek ihraç edelim dünyayla rekabet edelim. Bunun için hızlı kararlar alabilen mekanizmaları oluşturabilmemiz lazım. Bunun için cumhurbaşkanlığı hükümet modeline geçmek istiyoruz. Bürokrasinin hantallığından kurtularak ülkemizi daha müreffeh durumlara taşıyarak 80 milyonun refahı için hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde kalkınmayı istiyoruz."

Mevcut sistemden razı olmadıklarını çünkü millete sevdalarının olduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, millete daha çok hizmet etmeleri gerektiğini kaydetti.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, yemekte bir konuşma yaparak, ziyaret ve temaslarda bulunan Tüfenkci ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ziyaretlere eşlik etti.


Anahtar Kelimeler: Esnaf Muhtarlarla araya geldi