Eser, komşu ilçeleri iftarda buluşturdu

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, komşu ilçelerin belediye başkanları ve meclis üyeleri ile iftar sofrasında bir araya geldi.

Eser, komşu ilçeleri iftarda buluşturdu
Gündem 23.06.2016 16:39:32 909 0

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, komşu ilçelerin belediye başkanları ve meclis üyeleri ile iftar sofrasında bir araya geldi.

Eser, Belediye Parkı´nda düzenlenen programda bir konuşma yaprak, Darende´nin komşu belediye başkanları, meclis üyeleri ile bir araya gelerek, ilk defa yapılan bu etkinliğin asırlardır süren komşu kardeşliğini, daha ileri seviyelere taşıyacağını söyledi.

İlçemizin en büyük komşusu olan Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük de, düzenlenen iftar programının bir ilk olduğunu aktararak, başkan Eser´e mübarek Ramazan ayında bir araya getirdiği için teşekkür etti.

Darende´nin Elbistan da, komşudan öte bir anlamı olduğunu vurgulayan Küçük, ?Aynı şeyler ilçemizde mahalle oluşturan Gürün içinde geçerli. Elbistan halkı olarak komşularımızı seviyoruz. Biz biriz beraberiz, ayrı gayrımız yok. Darende evliyalar ocağı, çocukluğumuzdan beri gökteki güneş gibi ay gibi bizim manevi dünyamızı aydınlatmaya devam ediyor. Burası bizim edebi ve adabı öğrendiğimiz bir  makam, bu yüzden komşu ilçeler olarak her zaman büyük bir memnuniyetle takip ediyoruz.? dedi.

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise, siyasi görüş ayrılıklarının komşu ilçeler için hiçbir zaman bir engel teşkil etmediğini belirterek, ?Manevi büyüklerimizin yaşadığı bizler için her zaman özel bir yeri olan Darende´de, komşularımız ile bir araya gelmek bizleri çok memnun etmiştir. Şahsım adına bu mübarek Ramazan ayında bizleri bir araya getiren başkanımız Süleyman Bey´e ve ekibine teşekkür ediyorum.? dedi.

Ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinen Çiftçi,  polis ve askerlerimiz birliğimizi zedeletmemek adına gözlerini kırpmadan şehit düştüğünü ifade ederek, ?Bizlerin rahat bir hayat yaşaması içi hayatı veren cennet yiğitlerini rahmet ve minnetle anıyoruz.? dedi.

İftar programına katılan başkan ve meclis üyeleri daha sonra iyi dileklerini ileterek ilçeden ayrıldı.