Esenler´de Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi paneli düzenlendi

Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi´nin örnek hayatları dinleyicilere anlatıldı

Esenler´de Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi paneli düzenlendi
Kültür-Sanat 22.02.2017 23:57:09 1616 0

İstanbul Esenler Belediyesi ve Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı işbirliği ile İstanbul´da ?Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Paneli? düzenlendi. 20 Şubat Pazartesi akşamı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi´nde düzenlenen Panel programında, yaşadıkları döneme damga vuran, bıraktıkları eserler ve yetiştirdikleri talebeleri ile günümüze ışık tutan Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba ve Osman Hulusi Efendi´nin örnek hayatları dinleyicilere anlatıldı.

Sunuculuğunu Fikret Bayraktar ?ın yaptığı program Hafız Ahmet Dinç tarafından okunan Kur´an-ı Kerîm tilâveti ile başladı.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Nazmi Değirmenci yaptığı açılış konuşmasında gönül sultanlarının Esenler´de anılmasından duyduğu mutluluğu belirterek, "Gerçeği bilme ve bulma yolunda iki büyük sultanın, Hakk´ın birliği yolunda insanlığa ışık saçtığı bu büyükleri anmanın sorumluluğu içerisindeyiz. Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi her yönüyle aydınlık, ileri fikirli bir bilge mutasavvıf olarak bugün olduğu gibi bundan sonra da insanlığa ışık olacaktır" diye konuştu.

Ardından Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu tarafından selamlama konuşması yapıldı. Başkan M. Tevfik Göksu konuşmasında:

?İnsanlığın imarı ancak gönüllerin imarı ile mümkündür. Gönüllerin imarı ise gönül sultanlarının varlığı ile mümkündür. Biz eğer bu gönül sultanlarını gelmişiyle ve geçmişiyle neslimize tanıtabilir bu toprakların çocuklarına aktarabilirsek bu şehrin geleceği açısından en hayırlı işi yapmış oluruz. Hele ki 15 Temmuz´da yaşadığımız hain darbe girişimini işgal hareketini gözümüzün önüne getirdiğimizde bu kaynaktan sağlam su içenlerin bu toplumla buluşmasının gerektiğini bir kez daha anladık. Bu sebeple Esenler Belediyesi olarak bu topraklarda yeryüzünü imar eden gönül sultanlarını tanıtmaya devam edeceğiz? dedi.

Somuncu Baba İlahi Grubu tarafından Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´ye ait ilahilerin seslendirildiği programın panel bölümünde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Necdet Tosun ve Araştırmacı Tarihçi Yazar Rasul Kesenceli tarafından bu iki Allah dostunun hayatı ve günümüze etkileri konulu tebliğler sunuldu.

Panel programının sonunda Hulusi Efendi Vakfı tarafından Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ve katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Program sonunda ise Hattat Muhammet Mağ ve ekibi tarafından hazırlanan Divân-ı Hulûsi-i Dârendevî´den Hüsn-i Hat sergisi ile fotoğraf sanatçısı Cemil Şahin´in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi ziyarete açıldı.