Eğitim gördüğü hastane odasında karnesini aldı

İlçemizde kistik fibrozis hastalığı nedeniyle 5 yıldır hastanede eğitim gören 10 yaşındaki Hatice Zehra Bişgin, karnesini de hastanede aldı.

Eğitim gördüğü hastane odasında karnesini aldı
Eğitim 22.01.2016 14:31:04 2461 1

 

İlçemizde kistik fibrozis hastalığı nedeniyle 5 yıldır hastanede eğitim gören 10 yaşındaki Hatice Zehra Bişgin, karnesini de hastanede aldı.

Hacı ve Emine Bişgin çiftinin 3 çocuğundan Hatice Zehra Bişgin´e (10), akciğer rahatsızlığı nedeniyle henüz 2 aylıkken ´kistik fibrozis´ teşhisi konuldu. O tarihten bu yana Malatya ve Ankara´da tedavi gören Bişgin, 2012´de Irmaklı İlkokuluna başladı. Rahatsızlığı nedeniyle sınıf arkadaşlarından uzak kalan Bişgin, 4 yıldır eğitiminin bir bölümünü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kararıyla Darende Hulusi Devlet Hastanesinde alıyor. Kendisine tahsis edilen özel odada eğitim gören Bişgin´i annesi hiç yalnız bırakmıyor. Bişgin, eğitim saatlerinin dışındaki zamanını kitap okuyarak ve oyun oynayarak değerlendiriyor.

- Sınıf arkadaşlarından sürpriz

 Hayatını oksijen cihazına bağlı sürdüren Bişgin´i hastanedeki odasında ziyaret eden sınıf arkadaşları da yarıyılın son günü ona sürpriz yaptı. Kaymakam Ali Türk, okul müdürü ve öğretmenleriyle hastaneye gelen öğrenciler, karnelerini Hatice Zehra Bişgin ile beraber aldı. Zehra Bişgin, Gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, sınıf arkadaşlarını görmenin ve onlarla beraber karne almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Rahatsız olmasına rağmen eğitimine ara vermek istemediğini dile getiren Bişgin, ´Tedavim devam ettiği içim eğitimime hastanede devam ediyorum. Okula gidemediğim için arkadaşlarımla vakit geçiremiyorum, bunun için çok üzülüyorum. Bugün bana sürpriz yaptılar ve karnelerimizi hep beraber aldık´ dedi. Ressam olmak istediğini belirten Zehra Bişgin, hastane odasında hiç gitmediği sınıfının birincisi olarak eğitimine devam ettiğini söyledi.

- Takdir aldı

Kaymakam Türk de Hatice Zehra´nın Bişgin´in 4 yıldır hastane odasında eğitim aldığını ifade etti. Yarıyıl tatili öncesi kendisiyle beraber olmak istediklerini anlatan Türk, ´Bugün onun yanında olup karnesini verelim istedik, maşallah kendisi de zaten takdir belgesi aldı. İnşallah hastalığını en kısa sürede yenmesi için dua ediyoruz. Biz de Kaymakamlık olarak elimizden geldiğince kendisine bütün imkanlarımızı sunmaya çalışıyoruz. İnşallah hedefine ulaşır ve ressam olur´ diye konuştu.

Irmaklı Ortaokulu Müdürü Hasan Gazi Şentürk, Hatice Zehra´ya haftada 25 saat branş öğretmenlerince eğitim verildiğini dile getirerek, ´Başarılı bir öğrenci. Rahatsızlığından dolayı arkadaşlarını göremiyor ama öğretmen arkadaşlarımız elinden geleni yapıyor´ ifadelerini kullandı.

Öğretmeni Hasan Cesur da her gün bir öğretmen arkadaşının hastaneye gelerek Zehra´ya ders verdiğini hatırlattı. Öğrencisinin hastalığı nedeniyle okula gelemediği için sosyal faaliyetlere sınıf arkadaşlarıyla katılamadığını aktaran Cesur, şunları söyledi: ´Öğretmenleri olarak bunu kendisine hissettirmemeye çalışıyoruz. Kendisi, okulumuzda uzaktan eğitim gören başarılı bir öğrencimiz. Antibiyotik tedavisi gördüğü için ay içerisinde 15-20 gün hastanede kalıyor. Bizde o evdeyken eve, hastanedeyken hastaneye eğitim vermeye gidiyoruz. Eğitiminin aksamaması için elimizden geleni yapıyoruz.´

Anne Bişgin, kızının solunum problemi yaşadığını belirterek, ´Sık sık enfeksiyon geçirdiği için hastanede yatırmamız gerekiyor. Devletimizden Allah razı olsun. Kızım ilkokul birinci sınıfın başından itibaren eğitim öğretimine hastanede devam ediyor´ sözlerine yer verdi.

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Celal Alandağ da, Hatice Zehra Bişgin´in hastalığı nedeniyle sık sık akciğer enfeksiyonu geçirdiğini ifade ederek, ´Burada antibiyotik tedavisi verirken bir yandan da eğitim almasını sağlıyoruz´ sözlerine yer verdi.