Darende´ye yeni yapılan mezbahanede ilk kesim yapıldı

Gökyar Mahallesinde yapımı tamamlanan mezbahane de ilk kesimi izleyen Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser,

Darende´ye yeni yapılan mezbahanede ilk kesim yapıldı
Gündem 11.09.2016 12:07:39 1460 0

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize yapılan mezbahane de ilk kesim yapıldı.

Gökyar Mahallesinde yapımı tamamlanan mezbahane de ilk kesimi izleyen Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır´a teşekkür etti. Yıllardır ilçede mezbahane sıkıntısının yaşandığını belirten Eser, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bu işe el attı ve bizlerinde desteğiyle yaklaşık 1 milyon TL´ye mal olan mezbahanemiz de ilk hayvan kesimini yaptık ve bundan sonraki kesimlerimiz en sağlıklı şekilde yürüyecektir" dedi.

İlçedeki mezbahanenin sadece Darende değil çevre ilçe ve mahallelere de hizmet vereceğini belirten Eser, "Memleketimize büyük hizmeti bugün başlatmış oluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kurban Bayramı öncesi böyle güzel bir tesisin açılması daha anlamlı, vatandaşlarımız kurbanlarını sağlıklı ortamda kesebilecekler. Allah devletimize, hükümetimize zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

Ülke olarak acı günleri geride bıraktıklarını da belirten Eser, "15 Temmuz darbe girişimi eğer başarılı olsaydı ne hizmetlerimiz, nede insanlarımız kalacaktı. Rabbim her zaman yanımızdadır. Allah´ın gücü bütün güçlerin üstündedir. 15 Temmuz darbesini de aştık Cumhurbaşkanımıza ne kadar minnet duysak ne kadar saygı duysak azdır. Memleketimizi bir kez daha uçurumun kenarından aldı. Allah ülkemizi bizlere bağışladı, onun için devlet büyüklerimize sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.