Darende´nin eğitim ortalaması yükseliyor

Ali Tatlı, ´Başarıya Doğru´ eğitim projesi kapsamında ilçemizde, ortaokul idareci ve öğretmenlerinin katılımıyla zümre toplantısı yaptı

Darende´nin eğitim ortalaması yükseliyor
Eğitim 16.02.2017 08:23:09 1193 0

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ´Başarıya Doğru´ eğitim projesi kapsamında ilçemizde, ortaokul idareci ve öğretmenlerinin katılımıyla genişletilmiş zümre toplantısı yaptı.

Tatlı, Milli Eğitim Müdürlüğü´nde Darende´deki eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldıktan sonra ilçede görevli ortaokul idareci ve öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen Mesleki Eğitim Teknik Merkezi Konferans Salonu´nda genişletilmiş zümre toplantısının açılışına katıldı.

Burada konuşan Tatlı, öğretmenlere yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etti.

Öğretmenlerin ülkenin geleceğini inşa ettiğine dikkati çeken Tatlı, "Evrensel bireyler yetiştireceğiz. Evrensel bireyler içinde milli düşünceye sahip gençler yetiştireceğiz. İyi, donanımlı insan yetiştireceğiz. Beynini, zekâsını başkalarına kiralayan değil, ülkesine adayan gençler yetiştireceğiz." dedi.

Toplum için model olan öğretmenlerin, öğrencilerine ve topluma davranışlarıyla, söylemleriyle örnek olması gerektiğini ifade eden Tatlı, "Bizler Anadolu´da kadim bir medeniyete sahibiz. Işığımız, yol göstericimiz budur. Bu kadim medeniyette Mevlana´lar, Yunus Emre´ler, Hacı Bektaş-ı Veli´ler, Somuncu Baba´lar vardır. Bizler bu kültür ile yoğrulmuşuz. Bizim mayamız temiz. Öyle ise temiz, çalışkan, sorgulayan, çevresine duyarlı, manevi değerlerini bilen gençler yetiştireceğiz." diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de, Darende´nin eğitim ortalamasının her geçen gün yükseldiğine değinerek, emeği bulunan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

İnce, ziyaretten dolayı Tatlı´ya, Darendeli Mutasavvıf Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi´nin Divanı´nı ve çeşitli hediyeler takdim etti.