Darende´deki 15 Temmuz, Malatya´da sergi ile anlatıldı

"15 Temmuz Darbe Girişimi ve Darende Tanıtımı" fotoğraf sergisi, Malatya Park AVM´de gerçekleştirildi.

Darende´deki 15 Temmuz, Malatya´da sergi ile anlatıldı
Kültür-Sanat 26.01.2017 20:00:23 1954 0

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Darende Haber Gazetesi foto muhabiri tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Darende Tanıtımı" fotoğraf sergisi, Malatya Park AVM´de gerçekleştirildi.

Açılışa, AK Parti Yeşilyurt eski belediye başkanı Mehmet Kavuk, Darendeli iş adamı Sadullah Ilıcak, Darende Kaymakamı Ali Türk, Başkan Vekili Bekir Kalaycık ve hemşehrilerimiz katıldı.

Darende Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı´nın himayesinde, Malatya Park AVM´de 20-21-22 Ocak tarihlerinde düzenlenen sergide, demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğraf ve Darende´nin tarihi ve turistik güzelliklerini yansıtan 100 fotoğraf yer aldı.

Darende Kaymakamı Ali Türk, sergi açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ruhunun unutulmaması gerektiğini belirterek, kendilerinin de bu ruhu unutturmamak amacıyla fotoğraf sergisi düzenlemeyi uygun bulduklarını ifade etti.

Malatya´nın ilçelerinin içerisinde ilk defa Darende´nin böyle bir organizasyon gerçekleştirdiğine dikkat çeken Türk, ?İlçe halkımız her zaman olduğu gibi 15 Temmuz´da da devletinin ve milletinin yanında yer almış onurlu bir duruş sergilemiştir. Sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki günlerde çektiği fotoğrafları bizlerle paylaşan gazeteci kardeşimiz Ayhan İşcen´e de teşekkür ederiz.? dedi.

Belediye Başkan Vekili Bekir Kalaycık ise, ?15 Temmuz gecesi, bağımsızlığımızı ve demokrasimizi hedef alan bu hain girişim karşısında milletimiz, FETÖ terör örgütünün tezgâhladığı bu ihaneti başarısızlığa mahkûm etmiştir. Bu sergi aracılığıyla 15 Temmuz gecesinde ve takip eden günlerde hemşehrilerimin ortaya koyduğu onurlu duruşu hatırlamayı, o anları ölümsüzleştiren fotoğrafları tüm Malatyalı hemşehrilerimize ulaştırmayı amaçladık. Sergi de aynı zamanda, Darende´nin tarihi ve turistik güzelliklerini yansıtarak ilçemizin tanıtımına katkıda bulunduk.? dedi.

Ankara´daki ziyaret ve temaslarını nedeniyle açılışa katılamayan Belediye Başkanı Süleyman Eser, Serginin 3. gününde ziyaret ederek, Malatya´da yıl içerisinde ilçenin tanıtımına yönelik büyük bir organizasyon düzenleneceği müjdesini verdi.

Malatya Park AVM´de 3 gün boyunca ziyaret edilen sergiye, çok sayıda hemşehri ve vatandaş ilgi gösterdi.