Darende´de ilk kez yamaç paraşütü yapıldı

İlçemiz semalarında ilk defa yamaç paraşütü ile atlayış yapıldı.

Darende´de ilk kez yamaç paraşütü yapıldı
Spor 14.03.2018 08:19:20 2294 1

İlçemiz semalarında ilk defa yamaç paraşütü ile atlayış yapıldı.

Tarihi ve doğal güzelliği yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilçemiz, yamaç paraşütünde de yeni bir adres olması için çalışma başlatıldı.

Darende Kaymakamlığı´nın daveti üzerine ilçeye gelen Gaziantep Zirve Dağcılık Kulübü,  ilçemizin kırsalındaki rakımı bin 400 olan ?Arızgeben´ mevkiinde yamaç paraşütü ile atlayış gerçekleştirdi.

İlçede ilk kez yapılan uçuş, renkli görüntülere sahne oldu. Zirve Dağcılık Kulübü Üyesi Süleyman Şahin, Arızgeben Tepesi´nden başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

İlk kez böyle bir manzara ile karşılaşan kırsalda bulunan Yeşiltaş Mahalle sakinleri o anları cep telefonlarıyla kaydederken, çocuklar ise paraşütün iniş yaptığı yerde sevinç gösterisinde bulundu.

Bin 400 metre yükseklikte bulunan Arızgeben Tepesi´nden uçuşunu gerçekleştiren paraşütçü Şahin, hiç bir zorlukla karşılaşmadan inişini gerçekleştirdiğini belirterek, "Yamaç paraşütünü 8 seneden beri yapıyorum. Burası yamaç paraşütü için çok güzel ve uygun bir yer." diye konuştu.

Kaymakam Enver Hakan Zengince de, inanç turizminin yansıra doğa turizmi ile de söz sahibi olmak istediklerini söyledi.

Davetleri üzerine ilçeye gelerek atlayış ve keşif yapan Zirve Dağcılık Kulübü üyelerine teşekkür eden Zengince, ?Bizim amacımız ilçemizin turizm ile kalkınmasına yönelik projeler geliştirmek. İlçemizde ilk defa yamaç paraşütü denemesi yapıldı. Gayet sağlıklı ve elverişli bir iniş ile dağlarımızın bu spora ne kadar uygun olduğunu gördük. Bundan sonraki süreçte yine denemeler yaparak, ilçemizde yamaç paraşütünün yapılabilmesini sağlayacağız.? diye konuştu.

Zirve Dağcılık Kulübü üyeleri tarafından önümüzdeki aylar da, geniş bir etkinlik düzenlenerek yeni atlayışlar gerçekleştirilecek.