Darende´de en ´bal´lı yıl

İlçemizde arıların bal sağımının sona erdiği şu günlerde, fiyatta ve rekoltede son 10 yılın en iyi dönemi yaşanıyor.

Darende´de en ´bal´lı yıl
Gündem 18.08.2017 09:22:01 1391 0

İlçemizde arıların bal sağımının sona erdiği şu günlerde, fiyatta ve rekoltede son 10 yılın en iyi dönemi yaşanıyor.

Yaz mevsimindeki yağışlar ve arı ölümlerinin az olması dolayısıyla üreticiler balda son 10 yılın en iyi verimini ve fiyatını görüyor.

Kekik Balı üretimde rekora koşuyor

Darende uzun yıllardır arıcılık yapan Hayati İşcen, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılığın en iyi dönemini geçirdiğini ve 2017 yılının kekik balı için çok verimli bir sene olduğunu söyledi.

Kekik balının Türkiye´de en fazla üretimi yapılan balların arasında olduğunu vurgulayan İşcen, çam balından sonra en çok satılan balın kekik balı olduğunu ifade etti.

İşcen, kekik balında sağım işleminin tamamlanma aşamasına geldiğini ve beklentinin yüksek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Kekik balında verim geçen yıllara göre ok çok iyi. Bal üreticilerinin bu durumdan oldukça memnun olduğunu biliyoruz. Ben 10 yıldır Darende´deyim uzun yıllar sonra ilk defa bu kadar verimli bir yıl yaşıyoruz. Mevsimin güzel gitmesi nedeniyle kış ölümlerinden kaynaklanan açık kapandı. Bal verimlerimiz çok iyi. 1 kovandan 1 teneke, 2 kovandan bir teneke bal alanlar da var. Son zamanlardaki yağışların verime çok büyük katkısı oldu. Yağışlar zamanında oldu. Bu yıl arılarda durum çok iyi. Kekik balının kilogramı 50-60 lira arasında gidiyor.?


Anahtar Kelimeler: Darende