Darende´de 24 hafız ?icazet? aldı

İlçemizde hafızlık eğitimini tamamlayan 24 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Darende´de 24 hafız ?icazet? aldı
Gündem 6.09.2017 10:22:01 2866 1

İlçemizde hafızlık eğitimini tamamlayan 24 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Somuncu Baba Külliyesinde düzenlenen merasim, Kayseri Hunat Cami İmamı Hafız Fatih Demir´in Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Malatya İl Müftü Vekili Emin Yılmaz, programda yaptığı konuşmada,  Darende´nin hafızlık eğitimine büyük bir önem verdiğini, il genelinde icazet alan hafız kadar Darende´den mezun hafız yetiştiğini ifade etti.

Diyanetten teşekkür

Eğitimini tamamlayan 24 kişinin daha hafızlık kervanına katıldığını aktaran Yılmaz, "Kendilerini tebrik ediyor ömür boyu Kur´an-ı Kerim´e hizmet etmelerini yüce Mevla´dan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, bunların yetişmesinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hafızlık merkezimize her zaman büyük bir muhabbetle maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hulusi Efendi Vakfı´na da ayrıca teşekkür ederim." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu Müdürü Aydın Duman da hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek desteklerinden dolayı Hulusi Efendi Vakfı´na teşekkür etti.

?Türkiye´nin 6 bölgesinden hafız yetiştirdik?

Diyanet İşleri Başkanlığı yönetmeliği çerçevesinde verilen iyi bir Kur´an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra amaçlarının milli ve manevi değerlerine bağlı üniversite mezunu bilim adamlarını yetiştirmek olduğunu kaydeden Duman,  Türkiye´nin 6 bölgesinden 24 hafızın icazet aldığını belirtti.

Duman, hafızlık eğitimine büyük önem veren ve bu eğitim için gerekli olan maddi manevi ihtiyaçları karşılayan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´ye teşekkür etti.

?Hamidettin Efendi Hafızlık eğitimini yeniden canlandırdı?

Hulusi Efendi Vakfı adına bir konuşma yapan Nazmi Değirmenci ise, ?Gül diyarı Darende´de hafızlık eğitimini yeniden canlandıran 20 yılda 200´ün üzerinde kız, erkek hafız yetişmesini sağlayan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş Efendi´ye ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.? dedi.

Konuşmaların ardından hafızlardan oluşan Somuncu Baba İlahi Grubu, Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Hazretleri´nin divanından çeşitli ilahileri seslendirdi.

Hafızlık eğitimini tamamlayan 24 hafız, kurs müdürü Duman eşliğinde mihraba gelerek Kur´an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türkiye´nin 6 bölgesinden ilçeye gelerek hafızlık eğitimini tamamlayanlara AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Darende Kaymakam Vekili Tolga Özdemir, İl Müftü Vekili Emin Yılmaz, Darende Müftü Vekili Nuri İbrahim Ateş, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş ve iş adamı Hakkı Tunç ve Kardeşleri tarafından çeşitli hediyeler ile icazet belgeleri verildi.

Törenin sonunda hafızlara çeşitli hediyeler verilmesi ile program son buldu.


Anahtar Kelimeler: Darende hafız icazet aldı