Darende´de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Darende´de çeşitli törenlerle kutlandı. Darende Kaymakamı Ali Türk, 23 Nisan´ın Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi.

Darende´de 23 Nisan coşkusu
Eğitim 23.04.2016 12:10:57 4067 0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Darende´de çeşitli törenlerle kutlandı. Darende Kaymakamı Ali Türk, 23 Nisan´ın Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi.

İlçemizdeki törenler Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk sunulması ile başladı. Kaymakam Ali Türk makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakam Türk burada yaptığı konuşmada ?23 Nisan Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim 29 Ekim 1923´te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır? dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını? milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadığını belirterek, ?23 Nisan´ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması sebebiyle Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür.? diye konuştu.

Okulların gösterilerini sunduğu sahadaki törenlerde günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Yeniköy İlk ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Mehmet Aslan ise Mustafa Kemal Atatürk´ün ilk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan ettiğini belirterek, bu yönüyle dünyada eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha kanıtladığını dile getirdi.

Törenlerde çocuklar hazırladıkları gösterileri sundu. Ülkemizin farklı bölgelerinden yöresel kıyafetlerle halk oyunlarını sergileyen çocuklar izleyiciler tarafından beğeni gördü.

Törenleri izlemeye gelen çocuklar ellerindeki bayrak ve kıyafetleriyle coşkuya ortak oldu.

Tören sonunda ilçede yapılan çeşitli sportif aktivitelerde derece elde edenlere madalya ve plaketleri verildi.

Darende´deki törenlere Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özkan, Emniyet Müdürü Halil Ejder Çelikkaya, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, resmi kurum amirleri, sivil toplum örgüt yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 


Anahtar Kelimeler: Darende Nisan coşkusu