Darende-Sivas-Kayseri kara yolu ulaşıma açılmayı bekliyor

Darende-Kayseri ve Sivas karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Darende-Sivas-Kayseri kara yolu ulaşıma açılmayı bekliyor
Gündem 17.01.2019 13:14:27 1884 0

Darende-Kayseri ve Sivas karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. İlçemizde bekletilen araçların geçişine izin verilmiyor.

Kayseri ve Sivas´ta etkili tipi ve kar yağışı, şehirlerarası bağlantı yollarının kapanmasına neden oldu. Yağışın etkili olduğu yerlerde kar kalınlığı yaklaşık 50-70 santimetreyi buldu. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Gürün-Kayseri, Malatya-Sivas´a kara yolları ulaşıma kapalı bulunuyor.

İlçemizde iki gündür bekletilen araçlarda bulunan vatandaşlar çeşitli sosyal tesis ve yurtlara yerleştirilirken, Kaymakamlık tarafından da çorba ikramı yapılıyor. Bazı vatandaşlar ise araçlarında beklemeyi sürdürüyor.

Karayolları ekiplerinin, yolların ulaşıma açılması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü, şiddetli rüzgâr ve yoğun kar yağışının açılan yolları tekrar kapatması sebebiyle geçişlere izin verilmediği öğrenildi.

Darende Bölge Trafik İstasyonu´nun da görevli trafik polisleri, Sivas ve Kayseri yönüne araçların geçişine izin vermiyor.