Darende kuzusu 1´inci oldu

Malatya´da düzenlenen ´En Güzel Kuzu Yarışması´nda Darende kuzusu, 1´inci oldu

Darende kuzusu 1´inci oldu
Gündem 17.04.2019 09:04:05 1929 0

Malatya´da düzenlenen ´En Güzel Kuzu Yarışması´nda Darende kuzusu, 1´inci oldu

13. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı kapsamında ´En Güzel Kuzu Yarışması´ Malatya´da yapıldı. 13 ilçenin yarıştığı etkinlikte ilçemizden Mehmet Tut´a ait kuzu rakiplerinden daha fazla puan alarak birinci seçildi.

Mişmiş Park fuar alanında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen yarışmada 30 kuzu arasından en güzelleri seçildi.

Etkinlikte konuşan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, yarışmanın düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından alana getirilen kuzular, katılımcıların ve jürinin beğenisine sunuldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimlerince yapılan puanlamada yarışmanın birincisi Darende ilçesinden Mehmet Tut´un kuzusu, ikincisi Arguvan ilçesinden Cihan Ol´un kuzusu, üçüncüsü de Arapgir ilçesinde Cumali Doğan´ın yetiştirdiği kuzu oldu. Yarışmada, birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

 


Anahtar Kelimeler: Darende kuzusu inci oldu