Cumhuriyetimiz 92 yaşında

Türkiye cumhuriyetinin 92. yıldönümü ilçemizde törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetimiz 92 yaşında
Gündem 29.10.2015 11:04:54 1226 0

 

Türkiye cumhuriyetinin 92. yıldönümü ilçemizde törenlerle kutlandı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Ali Türk, ?bugün, şer ve nifak odaklarına bir olarak birlik olarak cevap verme günüdür? dedi.

İlçedeki törenler Kaymakam Ali Türk´ün makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra şehir stadında öğrencilerin katıldığı törenlere geçildi.

Törende günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Kaymakam Ali Türk, Bugün herkes, bu ülkenin eşit haklara sahip, ayırım gözetilmeksizin asil ve özgür vatandaşları olduğunu söyledi. Türk; ?Cumhuriyet´in en önemli fazileti, eşitlik, adalet, hürriyettir. Millet egemenliğine dayanan, gücünü millet iradesinden alan Cumhuriyet rejiminin temel esasları, bireylerin hak ve özgürlüklerini teminat altına alması, toplumda adalet duygusunun yerleşmesini sağlayacak bir hukuk düzenini tesis etmesidir.? dedi.

Türk Konuşmasının devamında: ?Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltme, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olma günüdür. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için beyhude bir çaba içinde olan şer ve nifak odaklarına bir olarak birlik olarak cevap verme günüdür. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız.? diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, yapılan çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyelerin verilmesinden sonra geçit töreni ile etkinlikler son buldu.

Tören sonunda Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Emel Naz selfi çubuğu ile protokol önünde öz çekim yapması törene katılanları gülümsetti. 

Törene Kaymakam Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Rauf Özgenç, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ortanca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce,  resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimiz yaşında